Otthon / Ország-Világ / Mik vannak, még Mark Zuckerberg is leragasztja laptopján a webkamerát
A kép forrása: 444.hu

Mik vannak, még Mark Zuckerberg is leragasztja laptopján a webkamerát

Nemrég nálunk is volt egy írás arról, hogy ha valaki el akarja kerülni, hogy számítógépén keresztül megfigyelhessék, akkor mindenféle szofisztikáltabb módszerek mellett érdemes az alapoknál elkezdeni és leragasztani a webkamerát a laptopon olyankor, amikor nem használjuk.

Erre persze lehet mondani, hogy túlfeszült pampogás, de úgy fest, hogy az internet jelenleg egyik legbefolyásosabb embere is hasonlóan gondolkodik. Egész pontosan az történt, hogy Mark Zuckerberg posztolt egy fotót, amivel azt ünnepelte, hogy az Instagramnak ötszáz millió aktív felhasználója van havonta.

A kép forrása: 444.hu
A kép forrása: 444.hu

És a Twitteren szúrta ki Chris Olson, hogy Zuckerberg Macbookján mind a kamera, mind oldalt a jack-kimenet le van takarva ragtapasszal.

A Gizmodo ír arról, hogy abban semmi fura nincs persze, hogy egy ennyire befolyásos ember aggódik azon, hogy hackerek feltörhetik a webkameráját. De abban most azért reménykedhet, hogy példája nem terjed el túlságosan, mivel a Facebook éppen rengeteg energiát öl a Facebook Live elterjesztésébe.

A kép forrása: 444.hu
A kép forrása: 444.hu

Az amúgy szinte biztos, hogy a képen látható asztal tényleg Zuckerbergé, mivel korábbi bejelentkezéseinél is itt ült, írja még a Gizmodo.

Forrás: 444.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: