Otthon / Ország-Világ / Csoportelsőként jutott tovább a válogatott
A kép forrása: m4sport.hu

Csoportelsőként jutott tovább a válogatott

A magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával, így csoportelsőként jutott a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe.

Nem éppen öldöklő iramban kezdődött a találkozó, de ez érthető is, mivel 31 fokos hőségben játszottak a csapatok. Eleinte a portugálok futballoztak fölényben és mivel letámadásaik eredményesek voltak, nem sokat volt a labda a magyaroknál. Az ellenfél nem engedte azt sem, hogy Király a kirúgásokat a 16-os két oldalán felálló védőknek passzolja.

Az 5. percben Juhász Roland szabálytalankodott Cristiano Ronaldóval szemben a magyar tizenhatos bal sarkánál, a beívelést Gera Zoltán kifejelte, a kipattanót Joao Mário rálőtte, de fölé ment. A portugálok legnagyobb sztárja egyébként 17. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel pedig – a francia Lilian Thuramot és a holland Edwin van der Sart megelőzve – egyedüli rekorderré vált.

A 7. percben a magyarok is eljutottak a portugál kapuig. Dzsudzsák beadását Pepe fejelte szögletre Szalai Ádám elől. A pontrúgás után Juhász Roland nem tudott fejelni, a portugál kontrából pedig nem lett semmi.

A 13. percben Dzsudzsák végzett el szabadrúgást a portugál tizenhatos bal oldalán, de a lapos beadást könnyedén kirúgták a portugálok.

A 18. percben Szalai szerzett labdát a magyar térfélen, Lovrencsics indult meg vele a jobb oldalon, beadását Pepe mentette szögletre Szalai elől. A szöglet után kipattanó labdát Gera Zoltán ballal 22 méterről lőtte gyönyörűen a bal sarokba (1-0). A ferencvárosi támadó 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének  második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastic mögött.

A 24. percben Szalai cselezgetett a portugál védők között, a labda lesgyanús helyzetben Elek elé került, lövését Patrício védte.

A 29. percben Ronaldo végzett el szabadrúgást 30 méterről, Király szögletre ütötte a kellemetlenül megpattanó labdát. A portugál pontrúgás után kisebb kavarodás alakult ki a kapunk előtt, de végül sikerült tisztázni.

A 34. percben Gera sárga lapot kapott lerántásért, a szabadrúgást Ronaldo 25 méterről a lelátóra bombázta.

A 40. percben egy lesgólig jutottak a portugálok, az ellentámadásból pedig kis híján megduplázta előnyét a magyar válogatott. Lovrencsics tört be a portugál tizenhatoson belülre, lőhetett volna, de ő a beadást választotta, a portugálok szögletre mentettek.

Két perccel később szabályosan is betaláltak a portugálok. Ronaldo ugratta ki tökéletes ütemben a büntetőterület bal oldalára középről befutó Nanit, aki állítgatás nélkül 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).

A második félidőre Gera helyett Bese Barnabás jött ki a pályára, a magyar válogatott pedig egyből megszerezte a vezetést: Dzsudzsák Balázs 25 méteres, bal sarok felé tartó szabadrúgása megpattant a portugál sorfalon, így a labda védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába (2-1).

A 49. percben egy gyors magyar támadás végén Lovrencsics lőtt az oldalhálóba.

Az 50. percben Ronaldo megszerezte első gólját az Eb-n. Mario jobb oldali beadását követően Ronaldo 6 méterről, parádés mozdulattal a jobb sarokba továbbította a labdát (2-2).

Az 54. percben újra betalált a magyar válogatott: Dzsudzsák jobb oldalról elvégzett szabadrúgása visszajött a sorfalról, a kipattanó után azonban újra hozzá került a labda, vezetgette kicsit befelé, majd lőtt. A Nanin megpattanó lövésre nem ért oda Rui Patrício (3-2).

A 62. percben újra megvillant Ronaldo. Quaresma bal oldali beadására érkezve mindenkit megelőzött és hat méterről fejelt a magyar kapuba (3-3).

Két perccel később gyönyörű magyar akció végén Dzsudzák adott középre, Elek 12 méterről a portugál kapufát találta el.

A 76. percben Vieirinha jobb oldali beadását Ronaldo rúgta fölé.

F csoport, 3. forduló:
Magyarország-Portugália 3-3 (1-1)
Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 55 514 néző, v.: Martin Atkinson (angol)
gól: Gera Zoltán (19.), Dzsudzsák Balázs (47., 54.), illetve Nani (42.), Cristiano Ronaldo (50., 62.)
sárga lap: Guzmics (13.), Juhász (28.), Gera (34.), Dzsudzsák (56.)

Magyarország:
Király Gábor – Lang Ádám, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Korhut Mihály – Pintér Ádám, Elek Ákos – Lovrencsics Gergő (Stieber Zoltán, 83.), Gera Zoltán (Bese Barnabás, a szünetben), Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám (Németh Krisztián, 70.)

Portugália:
Rui Patrício – Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu – Andre Gomes (Ricardo Quaresma, 61.), William Carvalho, Joao Moutinho (Renato Sanches, a szünetben), Joao Mario – Cristiano Ronaldo, Nani (Danilo, 81.)

A csoport másik mérkőzésén:
Izland-Ausztria 2-1

Forrás: m4sport.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rekordsokan, 17 ezren indulnak az Ultrabalatonon hétvégén

Várhatóan 17 ezren állnak rajthoz Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvényén, a XVI. NN Ultrabalatonon, a szervezők szerint …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: