Otthon / Barcsi hírek / Így kell ezt csinálni: Ander tartózkodott legtöbbet a parlament üléstermében a somogyi képviselők közül!
tavaszi ülésszak 2016

Így kell ezt csinálni: Ander tartózkodott legtöbbet a parlament üléstermében a somogyi képviselők közül!

Tudjuk, hogy egy országgyűlési képviselőnek nem az a feladata, hogy folyamatosan, minden ülésen jelen legyen az Országgyűlésben, hiszen természetesen akadhatnak olyan események, amelyek miatt nincs mindig lehetőség bent ülni a Tisztelt Házban. De a statisztikai adatokat böngészve – érdekes információkra bukkantunk, hiszen a Dél-somogyi országgyűlési képviselő, Ander Balázs a 199 képviselőből a dobogós harmadik lett a 195 órájával, az LMP-s Ikotity István pedig a 199 órát töltött el az üléseken, így másodikként zárta a tavaszi ülésszakot, a dobogó első helyére pedig egy másik jobbikos képviselő, Bana Tibor állhat fel a 203 órás idejével.

tavaszi ülésszak 2016
Tavaszi ülésszak – 2016

Megőrizve lokalitásunkat, ezért csak a Dél-Somogyban élő képviselők, illetve a Somogy megyében mandátumot nyert honatyák és honanya statisztikai adatit közöljük a tisztelt olvasóinkkal.

1. Ander Balázs, a Barcson élő országgyűlési képviselő e tekintetben sem lustálkodott, hiszen az összes somogyi képviselőt magasan előzi, és nagyon nem is érhet senki a nyomába, ugyanis az összesített, kerekített adatok alapján 195 órát töltött el a planáris üléseken.

2. A KDNP-s Móring József Attila a 107 órájával a megyei képviselők dobogójának csak a második helyére tud felállni, de Ander még így is a 195 órájával jócskán odavert a Fidesz politikusának a tavaszi ülésszak során.

3. Gelencsér Attila fideszes képviselő a dobogós harmadik lett a megyei képviselők közül, ugyanis ő is valamivel több mint 100 órát, egészen pontosan 104 órát időzött el a plenáris üléseken az elmúlt pár hónap során.

Mivel a dobogó minden foka foglalt már, ezért most úgy is fogalmazhatunk, hogy “kiesett” versenyzők következnek, hiszen ők 100 óránál is kevesebbet töltöttek el a parlament padsoraiban a tavaszi ülésszak során.

4. Az MSZP-s Harangozó Gábor, aki még csak nem is Somogy megyében él, a szocialista párt listájáról került a parlamentbe, 95 órát tartózkodott a parlamenti patkóban, de viszont ő volt a második legtöbbet felszólaló somogyi honatya az Országgyűlésben.

5. Ötödik helyen a Fidesz országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály végzett, aki csupán 87 órát tartózkodott a planáris üléseken a tavasszal. Nem igazán vitte túlzásba, még a felszólalások tekintetében is gyengén teljesített.

6. A Dél-Somogyban élő, csurgói Szászfalvi László jócskán alulmaradt ebben a versenyben, hatodik lett a 62 órájával, és a barcsi jobbikos Ander honatya ebben is odavert neki. A KDNP-s politikus nem szereti a parlamenti jelenlétet az adatok szerint, de az előző cikkünkből még az is kiderült, hogy felszólalások tekintetében sem remekelt túl jól a képviselő.

7. Utolsó helyezettünk, aki nagyon-nagyon alulmaradt a többi versenyzővel szemben, igazi sereghajtóként tudunk róla írni, hiszen a Fidesz képviselője, Dr. Mátrai Márta 50 órát tartózkodott az Országgyűlésben, illetve ő volt a legkevesebbet felszólaló somogyi honanya.

Nem tisztünk és nem is akarjuk ez alapján megítélni a képviselők munkáját, de úgy gondoljuk, hogy az ilyen adatok tökéletesen betudják azt mutatni, ki, mennyire veszi komolyan a hivatását, vagy ha úgy jobban tetszik, a munkáját.

Ön sem hiányozhat a munkahelyéről túl sokat…

További jó munkát kívánunk! 🙂

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: