Otthon / Ország-Világ / A szülők tiltakozása ellenére is bezárják az iskolát
A kép forrása: internet

A szülők tiltakozása ellenére is bezárják az iskolát

Ősztől megszűnik az alsó tagozatos iskola Kunbaracson. A Klik szerint nem volt elég szülő, aki kérelmezte volna gyermeke helyben történő tanítását.

A terv az, hogy ősztől a szomszédos Kerekegyházán tanuljanak a kunbaracsi gyerekek. Az érintett kunbaracsi szülők szerint nincs törvényes jogalapja az iskola bezárásának.

A vonatkozó törvény szerint azon a településen, ahol legalább nyolc alsó tagozatos gyermek rendelkezik lakóhellyel, és szüleik ezt igénylik, az állami fenntartó központ gondoskodik a feladat helyben történő ellátásáról.

Állításuk szerint éppen nyolcan nyilatkoztak írásban arról, hogy ősztől helyben szeretnék taníttatni gyereküket. Igaz, az intézménybe beíratott nyolc gyerek között van egy, aki családjával évek óta a faluban él, ott is szeretne iskolába járni, de a bejelentett lakcíme nem kunbaracsi. A szülők szerint egy ilyen mulasztás miatt nem kellene az egész falut elmarasztalni.

Forrás: nol.hu

Vízváron is hasonló a helyzet, de ott a felső tagozatot akarják megszüntetni, amellyel kapcsolatban Ander Balázs országgyűlési képviselő fel is szólalt a parlamentben korábban.

https://www.youtube.com/watch?v=1H0NHgTktsQ

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: