Otthon / Sportos / Véget ért az utazás, kiesett a magyar válogatott
Fotó: MTI (origo.hu)

Véget ért az utazás, kiesett a magyar válogatott

Búcsúzott a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságtól, miután a nyolcadöntőben 4-0-s vereséget szenvedett Belgiumtól vasárnap este Toulouse-ban.

A bemelegítés során Kleinheisler László combja meghúzódott, így Bernd Storck már ahimnuszok előtt módosításra kényszerült. A Werder Bremen középpályásának helyét a portugálok ellen kezdő Pintér Ádám foglalta el.

Az első kaput eltaláló lövés Lovrencsics nevéhez fűződött, de lapos próbálkozása Courtois-nak nem okozott gondot, majd Romelo Lukaku (testvére, Jordan a kispadon ült), majd De Bruyne adott feladatot Királynak.

A bemelegítés során Kleinheisler László combja meghúzódott, így Bernd Storck már ahimnuszok előtt módosításra kényszerült. A Werder Bremen középpályásának helyét a portugálok ellen kezdő Pintér Ádám foglalta el.

Az első kaput eltaláló lövés Lovrencsics nevéhez fűződött, de lapos próbálkozása Courtois-nak nem okozott gondot, majd Romelo Lukaku (testvére, Jordan a kispadon ült), majd De Bruyne adott feladatot Királynak.

A 15. percben újra De Bruyne került főszerepbe, de Lukaku kiugratása után Király lábbal védte a próbálkozását.

Ekkor már a kezdetben balszélső Dzsudzsák, helyet cserélve Lovrencsiccsel, a pálya jobb oldalára húzódott át. A 23. percben lövőhelyzetbe is került, de a belga védők gyűrűjében a kivitelezésbe hiba csúszott.

Labdabirtoklás tekintetében kiegyenlítetté vált a játék, de minden magyar labdavesztésből villámgyors támadást indított a Hazard vezette félelmetes belga támadóegység, de a befejezéseik jobbára veszélytelennek bizonyultak.

Tíz perccel a szünet előtt De Bruyne 18 méteres szabadrúgását Király fantasztikus bravúrral tolta lécre, ám az igazsághoz hozzá tartozik Kádár szabálytalansága előtt les miatt a magyaroknak kellett volna jönnie, ráadásul a hátvéd sárga lapot kapott, így továbbjutás esetén nem játszhat.

A belga tizenegy a félidő hajrájába is uralta a mérkőzést, ezért hiába a Storck-csapattól megszokott kulturált játék, a tizenhatoson belülre nem jutott el a magyar válogatott. De átlövésekig igen, Előbb Lovrencsics bombázott kicsivel fölé. Majd Dzsudzsák ugyanennyivel mellé.

A 42. percben újabb bravúrt mutatott be Király, Hazard közeli helyzeténél, a kipattanó után pedig sikerült tisztázni.

Az első játékrészben a belgák 16-szor próbálkoztak bevenni a kaput, ez pedig 45 perc alatt a legmagasabb szám az Eb-n.

A szünetben Gerát Elek váltotta. Hazard azonban pályán maradt, és fél perc elteltével máris megtornáztatta a korrekorder mackóalsós kapust

Az ötvenedik percben Szalai tüzelt mellé, miután szépen játszott össze Elekkel.

Négy perccel később Dzsudzsák beadásából fejelt a magyar center, de Alderweireld arca blokkolt.

A 66. percben Pintér 20 méteres lövése pattant meg, de a léc alá tartó labdát Courtois szögletre tolta.

Újabb két minutummal elteltével már a Chelsea kapusa sem menthetett volna, de Juhász kissé kiszorított szögből néhány centit tévedett.

A magyarok bátor játéka teljesen nyílttá tette a mérkőzést, de a nem sokkal korábban pályára lépő Batshuayi Hazard bal oldali centerezését gólra váltotta a 78. percben.

A 80-ban pedig maga Hazard tett pontot a mérkőzés végére: 16 méterről lőtt a bal sarokba.

A 82. percben Szalai szépíthetett volna, de nyolc méterről leadott lövését Courtois kitornászta.

Ahogy Elek lövésénél is a helyén volt a belga kapus.

A 91. percben Carrasco Nainggolan kiugratása után beállította végeredmény.

A magyar válogatott a csoportmeccsek során nyújtott remek teljesítmény után, nagy csatára késztette a világranglista második helyezettjét, de a hajrára a kiütközött a tudáskülönbség.

De a csapatnak a kapott élményekért egy ország mond köszönetet. Szép volt fiúk!

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:

Magyarország-Belgium 0-4 (0-1)
gólszerzők: Alderweireld 10., Batshuayi 78., Hazard 80., Carrasco 90+1. percben

Forrás: m4sport.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: