Otthon / Ország-Világ / Bulvár / Sokkoló tragédia – megölte egy grizzly a hegyikerékpárost
Illusztráció (Fotó: AFP)

Sokkoló tragédia – megölte egy grizzly a hegyikerékpárost

A 38 éves hegyikerékpárost megtámadta és megölte az amerikai Montana állam Glacier Nemzeti Parkja közelében a medve – közölték a helyi hatóságok.

A megyei rendőrfőnök szerint Brad Treat és egy másik kerékpáros a Flathead-erdőben lévő Halfmoon-tavak területén haladtak el szerdán, amikor feltehetőleg megzavarták a ragadozót.

Illusztráció (Fotó: AFP)
Illusztráció (Fotó: AFP)

A medve lelökte Treatet a kerékpárjáról, a másik biciklisnek azonban sikerült elmenekülnie, hogy segítséget hozzon. Ő nem sérült meg.

A hatóságok a támadás helyszínén találták meg Treat holttestét, a medvét azonban azóta is keresik.

Treat egyébként maga is az amerikai erdészeti szolgálatnál dolgozott. A hatóságok biztonsági okokból lezárták a területet, amely alig három mérföldre fekszik a Glacier Nemzeti Park nyugati bejáratától.

Az 1970-es évek óta a grizzly veszélyeztetett fajnak számít az Egyesült Államok összefüggő 48 tagállamában, ám az állatok számának növekedésével az emberek és a medvék közötti konfliktusok is szaporodnak.

A Glacier Nemzeti Park munkatársai szerint évente általában egy-két nem halálos kimenetelű találkozás van ember és medve között a park területén.

A szerdai incidenst megelőzően összesen tíz medvetámadással összefüggő haláleset történt a park 1910-es megalapítása óta. Az utolsó eset 1998-ban volt, amikor három medve megölte és részben felfalta a park egyik alkalmazottját, aki épp túrázott.

A leghíresebb esetek 1967-ben történtek, amikor egyetlen éjszaka leforgása alatt két emberrel is grizzlyk végeztek a park két területén. A támadásokról Jack Olsen írt könyvet Night of the Grizzlies címmel. Az 1969-ben megjelent írásból azonos című dokumentumfilm is készült.

 MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Várkonyi Andrea: Amikor megismertem Lőrincet, minden olyan magától értetődővé vált

„Nagyon jó érzés, hogy egymásra találtunk Lőrinccel. Így, pár héttel az esküvő után olyan jó …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: