Otthon / Ország-Világ / Nagyon ellenőriznek a rendőrök a Balatonnál
Illusztráció – MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Nagyon ellenőriznek a rendőrök a Balatonnál

Fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség a Balaton északi partján a hét közben, több eljárás is indult, az ellenőrzést folytatják – tájékoztatott a rendőrség honlapján a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

Mint írták, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) munkaprogramja alapján több mint ötven rendőr polgárőrökkel együtt szerda déltől csütörtök hajnalig Tapolcán, Balatonfüreden és Balatonalmádiban 350 járművet ellenőrzött és 421 sofőr alkoholszintjét vizsgálta.

Az akcióban a közlekedésrendészeti feladatok mellett bűnügyi, körözési, ifjúságvédelmi, közrendvédelmi és idegenrendészeti ellenőrzéseket is folytattak és társszervek bevonásával szórakozóhelyeket is vizsgáltak.

Illusztráció – MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Illusztráció – MTI Fotó: H. Szabó Sándor

A közlemény szerint a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt két sofőrrel szemben kezdeményeztek büntetőeljárást, egy harmadikkal szemben közigazgatási bírságot szabtak ki. Emellett tizenegy esetben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint kétszer érvénytelen hatósági jelzéssel közlekedők, egy alkalommal pedig gyalogos ellen tettek szabálysértési feljelentést.

A fokozott ellenőrzés folytatódik.

A BKKB illetékességi területe Zalakarostól a Balaton és a Velencei-tó mentén egészen Velencéig terjed. A koordinációért tavaly Fejér megye rendőr-főkapitánysága felelt, az idén Veszprém megye látja el ezt a feladatot.

 MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: