Otthon / Időjárás / Szerdáig hőség lesz
A kép forrása: internet

Szerdáig hőség lesz

Elérjük, sőt hétfőn, kedden túl is lépjük a 30 fokot, aztán több helyen valószínű zápor, zivatar, az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

Pénteken a sok napsütés mellett több-kevesebb fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék estig nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de főként a Dunántúlon megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul. Késő este 17, 24 fok valószínű.

 Szombaton gomolyfelhők zavarják a napsütést, északkeleten lehet több a felhő, ahol szórványosan zápor, zivatar kialakulhat. Emellett délután, estefelé az Alpokaljára is besodródhatnak záporok, zivatarok. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, az északi megyékben egy-egy viharos széllökés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 30 fok között alakul, de a felhősebb északkeleten csupán 23, 24 fok valószínű.Vasárnap a sok napsütés mellett több-kevesebb fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék estig nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de főként a Dunántúlon megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul. Késő este 17, 24 fok valószínű.

Hétfőn napos idő várható nyugaton több, másutt csak kevés gomolyfelhővel. Délután, estefelé nyugaton néhol zápor, zivatar kialakulhat. A déli szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 35 fok között alakul.

Kedden is napos idő várható, nyugaton több, másutt kevesebb gomolyfelhővel. Nyugaton elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 36 fok között alakul.

Szerdán megnövekszik a felhőzet. Több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18, 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 25, keleten 35 fok körül alakul.

Csütörtökön erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan zápor, zivatar előfordulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kemény lehűlésre számíthatunk

Ez a hét még a nyár jegyében telik, pénteken egy gyenge hidegfront hozhat csapadékot. Utána …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: