Otthon / Ország-Világ / Az LMP szerint offshore kézre került a pápai húsüzem
A kép forrása: internet

Az LMP szerint offshore kézre került a pápai húsüzem

A pápai húsüzemet a kikiáltási ár alig harmadáért egy a Brit-Virgin szigeteken bejegyezett átláthatatlan hátterű offshore-cég tulajdonában álló Kft vásárolta meg. Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy az állam a Fidesz által elfogadott Alaptörvényen átlépve üzletel offshore-cégekkel. A párt szerint továbbá félő, hogy az átláthatatlan hátterű cégnek való értékesítés csak átmeneti túlélést jelent a közvetlenül és beszállítókon keresztül több száz család megélhetését jelentő húsgyár életében.

Az üzem felszámolását végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft tegnap jelentette be, hogy a TANO Commerce KFT ajánlatát elfogadva 1,134 milliárd forintért értékesítette a Pápai Húsgyárat. A vevő vállalta, hogy folytatja az üzemi működést és legalább 2018. december 31-ig fenntart 650 munkahelyet. A TANO Commerce azonban egy offshore-cég tulajdonában áll, így nem tudható, hogy kik a valódi felvásárlók, és az sem, hogy milyen tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen.

Az üzlet legfeljebb a magyar húsipar problémáinak elfedésére jó. A valóságban a rendszerváltás óta egyetlen kormányzat sem teremtett olyan gazdasági környezetet, amely szavatolta volna a húsipar hosszú távú versenyképességét, az ebből élő családok, gazdálkodók megélhetését. Az LMP által korábban is javasolt, nyugati mintára felépülő, az állattenyésztőket tömörítő szövetkezeti tulajdonlás pedig láthatóan nem jutott a kormány eszébe – írja közleményében Lengyel Szilvia,
vidékfejlesztési szakszóvivő.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: