Otthon / Barcsi hírek / Lepöckölte Lázár az Orbánnak hajtányt ajánló Jobbikot
A kép forrása: hvg.hu

Lepöckölte Lázár az Orbánnak hajtányt ajánló Jobbikot

Bokros teendői mellett némi viccelődésre is jutott ideje Ander Balázs jobbikos képviselőnek, és pártja nevében felajánlott egy kézi hajtányt Orbán Viktornak. Méghozzá egy olyan járművet, amellyel elvileg végig lehet hajtani a felcsúti kisvasút 760 mm-es nyomtávú pályáján. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János röviden válaszolt. Közölte, hogy a magyar vasút ügye nem pártügy, így a kézihajtányozás sem – írja a hvg.hu hírportál.

Az idei szezon kezdetén megnyitott felcsúti kisvasút kihasználtsága folyamatosan vita tárgyát képezi. Uniós pénz felhasználásával építették meg a kisvasutat, de nagyon kevesen használják. A bírálók szerint szándékosan felültervezték az utasszámot, a Miniszterelnökség szerint téves következtetések jelentek meg utóbbival kapcsolatban a sajtóban.

A Jobbik parlamenti képviselője ezt a vitát lovagolta meg egy írásbeli kérdéssel.

ander-balazs-02-692x360

Ander Balázs emlékeztetett, hogy „a felcsúti kisvasút” felavatásakor azt mondta Orbán Viktor miniszterelnök: szeretné az új vasútvonalon a hajtányozást is kipróbálni. A politikus szerint egy vasutas szakember felajánlott a Jobbiknak „egy muzeális értékű, de eredeti állapotúra felújított 760 mm-es (felcsúti) nyomtávú jégkarimás kézi hajtányt”, amit szívesen kölcsönadna Felcsútra.

„Reméljük, hogy ez az apró gesztus növeli majd a kormányzat részéről az ezernyi problémával sújtott vasutastársadalom felé irányuló, jelenleg meglehetősen alacsony lángon pislákoló empátiát is, és a magyar vasutasok jogos igényei talán könnyebben meghallgatásra találnak a jövőben” – fogalmazott Ander Balázs, aki megkérdezte, Orbán Viktor szeretne-e élni ezzel a lehetősséggel.

Lázár János, a Miniszterelnökség vezető miniszter válasza alapján úgy tűnik, hogy nem lesz hajtányozás. „Köszönjük a felajánlást. Szeretném képviselő urat tájékoztatni, hogy a magyar vasút ügye nem lehet pártügy, így természetesen a kézihajtányozás sem. További jó munkát kívánok!” – olvasható a válaszában.

Forrás: hvg.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ander: A kormány még egyet csavart a neoliberális présen, ami a magyar dolgozókat szorítja harapófogóba

“A foglalkoztatási törvények kapcsán a kormány újra kimutatta a foga fehérjét, hiszen ismét csavartak egyet …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: