Otthon / Migráció / Szerbia szigorít keleti és déli határán
A kép forrása: internet (illusztráció)

Szerbia szigorít keleti és déli határán

Szerbia nem lesz a migránsok parkolóhelye – jelentettek ki Alekszandar Vucsics miniszterelnök szombati sajtótájékoztatóján Belgrádban a biztonsági szolgálatok koordinációs testületének ülése után. Ezért Szerbia is szigorít a keleti és a déli határszakaszának védelmén, ahol Bulgária és Macedónia felől érkeznek az illegális bevándorlók. A szerb kormány nagyszámú rendőrt és katonát küld a két határszakaszra.

Zárt ajtók mögött tanácskozott ma a szerb kormányban a biztonsági szolgálatok koordinációs testülete a migrációs válságról. Szerbia Bulgáriával és Macedóniával határos szakaszán tervezett szigorítást Alekszandar Vucsics szerb miniszterelnök jelentette be az ülést követően.

A kormányfő hangsúlyozta, Szerbia el akarja kerülni, hogy az ország területén rekedjenek a migránsok, ezért a rendőrségen kívül bevonják a határőrizetbe a szerb hadsereg katonáit is. Vucsity azt is kijelentette, hogy az illegális bevándorlás visszaszorítása mellett, az embercsempészek ellen is szigorúbban kívánnak fellépni, de a Szerbiába jutott migránsok sem kerülhetik el a nyilvántartásba vételt.

A szerb miniszterelnök az is közölte, hogy telefonon egyeztetni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel is az elkövetkező napokban, segítségre számít Magyarországtól a bolgár és a macedón szakasz határőrizetében és folytatni kívánja az eddigi közös fellépést a migrációs válság kezelésében.
MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: