Otthon / Időjárás / Vasárnap is egész nap zuhogni fog az eső
A kép forrása: internet

Vasárnap is egész nap zuhogni fog az eső

A szombati egész napos eső után vasárnap is ugyanaz a ciklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, mint eddig, így továbbra is országszerte esők várhatók – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

 

A ciklon kelet felé halad, mögötte azonban felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben várható a legtöbb eső, területi átlagban 20-30 mm-t. A legintenzívebb csapadék a reggeli, délelőtti időszakban várható. A Dunántúlon nagy területen erős, időnként viharos marad az északi szél, bár éjszakára kissé mérséklődik. Vasárnap napközben 15-18 fok között lehet a hőmérséklet.

Hétfőtől azonban visszatér a nyár! Eleinte még keleten eshet, de folyamatosan melegszik az idő, délután már 24-28 fokig emelkedik a hőmérséklet, írja az Időkép. Kedden már csak az élénk szél zavarja meg a 23-29 fokos meleget, de szerdára az is elcsitul, és csütörtöktől újra 30 fok körüli, igazi nyári idő lesz. Ami a hosszú távú napos előrejelzés szerint augusztus közepéig marad is. Durva hőhullámtól nem kell tartanunk, 30-31 fok fölé nemigen fog menni a hőmérő, de 26-27 alá sem.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kemény lehűlésre számíthatunk

Ez a hét még a nyár jegyében telik, pénteken egy gyenge hidegfront hozhat csapadékot. Utána …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: