Otthon / Terrortámadás / 73 éves férfi szeretője is volt a nizzai merénylőnek
Mohamed Lahouaiej-Bouhlel Fotó: Francia hatóságok által kiadott felvétel

73 éves férfi szeretője is volt a nizzai merénylőnek

Megdöbbentek a nyomozók is, amikor elkezdték összeállítani a nizzai merénylő profilját a 31 éves férfi mobiljában található üzenetek és letöltések alapján. A Le Parisien azt írta, hogy a nizzai sétányon a teherautójával a tömegbe hajtó, 84 embert meggyilkoló Mohamed Lahouaiej-Bouhlel szexfüggő, esetleg prostituált lehetett.

Az állítólag vallásos, háromgyerekes férfi ugyanis rengeteg randizós oldalt keresett fel, és találkozgatott is alkalmi partnereivel. A merénylő ráadásul nemcsak nőkkel folytatott alkalmi viszont, hanem férfiakkal is. “A terrorista, akit az Iszlám Állam a katonájaként mutatott be, a szexualitás megszállottja lehetett” – mondta a lapnak egy nyomozást ismerő forrása.

A Le Parisien úgy tudja, hogy

egy 73 éves férfi szeretője is volt a merénylőnek, akit a nyomozók már ki is hallgattak.

További részleteket azonban nem közölt erről a lap.

terrorista mobiljából és számítógépéből az is kiderült, hogy rendszeresen látogatott erőszakot és lefejezéseket bemutató iszlám propagandaoldalakat.

Az utóbbi néhány hétben radikalizálódott

A nyomozás állásáról hétfőn sajtótájékoztatót tartó párizsi főügyész, François Molins azt mondta, hogy a nyomozásnak ebben a szakaszában nincs arra utaló jel, hogy a merénylő valóban hűséget fogadott volna az Iszlám Államnak, vagy kapcsolatban állt volna a csoport bármelyik tagjával. Mindenesetre számítógépe és internetes keresései átvizsgálását követően a hatóságok arra jutottak, az utóbbi időben elkezdett komoly érdeklődést mutatni a radikális, dzsihadista mozgalmak iránt.

Fotó: Eric Gaillard / Reuters
Fotó: Eric Gaillard / Reuters

A nyomozati anyagok szerint a 31 éves tunéziai férfi a merénylet előtti napokban egyebek mellett a terrorszervezetek által propagandaeszközként használt vallásos énekeket keresett videómegosztó portálokon. Ezen felül a nizzai merényletet megelőző két hétben folyamatosan kutatott az interneten a Koránból származó szúrák (fejezetek), valamint a június 12-én elkövetett, orlandói tömegmészárlásról szóló információk után.

Számítógépén szélsőséges csoportokhoz köthető fényképeket, például az Iszlám Állam zászlóját ábrázoló fotót és az al-Kaida nemzetközi terrorcsoport meggyilkolt vezetőjéről, Oszama bin Ladenről készült felvételt is találtak. Szemtanúk szerint az utóbbi időben Lahouaiej-Bouhlel szakállt növesztett, amit vallásossággal magyarázott.

A nizzai merényletről szóló cikkeinket itt találja. És itt olvashatja összefoglalónkat a támadásról.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A berlini merénylő békésen sétált egy brüsszeli vasútállomáson

A berlini karácsonyi vásárba kamionnal belegázoló és  12 embert meggyilkoló ISIS-terrorista a merénylet után négy …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: