Otthon / Ország-Világ / Trump rendkívüli ellenőrzés alá vetné a terrorral fenyegetett országokból érkezőket
A kép forrása: internet

Trump rendkívüli ellenőrzés alá vetné a terrorral fenyegetett országokból érkezőket

Donald Trump rendkívüli ellenőrzésnek vetné alá a terror által fenyegetett országokból érkezőket. Ezzel arra utalt, hogy a Franciaországból és Németországból érkező állampolgárokat is jobban meg kellene szűrni, és az eddiginél kevesebb ember beutazását engednék meg az Egyesült Államokba.

Az NBC-n vasárnap sugárzott interjúban Chuck Todd riporter azt kérdezte Trumptól: előfordulhat, hogy javaslata szerint mindössze keveseket engednének be a tengerentúlról? Trump ezt válaszolta:

Lehet, hogy addig is eljutunk.

Trump szerint okosnak, ébernek és erősnek kell lenni. A republikánus elnökjelölt hónapok óta hangoztatja, hogy meg kellene tiltani a külföldről érkező muszlimoknak a beutazást az Egyesült Államokba. Sűrűn bírálja Barack Obama amerikai elnök kormányát is a szíriai menekültek befogadása miatt, írja az MTI.

A republikánus nemzeti konvencióban csütörtök éjjel elmondott beszédében Trump további pontosítás nélkül sürgette Washingtont, hogy azonnal tegye beutazási tiltólistára “a terrorizmus által kompromittált” nemzeteket a megfelelő ellenőrzési és értékelési rendszerek életbe léptetéséig.

Az NBC Meet the Press című műsorában Trump rámutatott néhány “specifikus problémára” Németországban és Franciaországban. Amikor a házigazda, Todd rákérdezett arra, hogy Franciaországra is vonatkoznának-e az általa életbe léptetni kívánt korlátozások, hiszen ez az állam is “kompromittálódott a terrorizmus által”, Trump a következőt válaszolta: “Teljesen igaz. Saját hibájukból történt. Azért, mert beengedték az embereket a területükre.”

Ezután a politikus újra a rendkívüli nemzetbiztonsági értékelési mechanizmusok szükségességét hangoztatta. “Keménynek kell lennünk, kemény előírásokat kell megszabnunk” – tette hozzá.

Ha valaki nem tudja bizonyítani azt, amit tudnia kellene bizonyítani, akkor nem teszi be a lábát ebbe az országba.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: