Otthon / Ország-Világ / Több tízmilliós állami támogatásokat titkolt el a fideszes képviselő
A kép forrása: propeller.hu

Több tízmilliós állami támogatásokat titkolt el a fideszes képviselő

Becsó Zsolt fideszes képviselőnek érdekeltsége van egy cégben, amely mégsem szerepel a vagyonnyilatkozataiban. Annak ellenére sem, hogy 54 millió forintot nyert az államtól egy teniszcentrum és egy vendégház kialakítására – olvasható a444.hu-n.

Becsó a vagyonnyilatkozati rendszer egyik kiskapuját kihasználva hallgatott a cégről; az ő esete is mutatja, hogy a vagyonnyilatkozati rendszer csak korlátozottan alkalmas a képviselők vagyoni helyzetének ellenőrzésére – írja a portál. A trükk egyébként az, hogy a cégnek nem magánszemélyként, hanem egy másik cégen keresztül tulajdonosa.

A kép forrása: propeller.hu
A kép forrása: propeller.hu

Becsó Zsolt a Fidesz egyik legmeghatározóbb politikusa Nógrád megyében: 1998 óta parlamenti képviselő, és összesen tizenkét éven keresztül volt a Nógrád megyei közgyűlés elnöke. Testvére, Becsó Károly szintén a Fideszben politizál, volt Pásztó alpolgármestere, jelenleg önkormányzati képviselő a településen. A két Becsó testvér 2003-ban alapította meg az Ara-Coeli Kft. nevű céget, amelyet 50-50 százalékban tulajdonolnak.

Becsóék cége 2013-ban megvásárolta a Vertical Art nevű kft. teljes, százszázalékos tulajdonrészét, így Becsó Zsolt és testvére lett a cég közvetett tulajdonosa. Mivel a Vertical Artnak a Becsó testvérek cégén kívül nincs más tulajdonosa, így lényegében minden, a működését érintő ügyben ők dönthetnek. A cégek napi irányításába sem szól bele senki más. Ezé a cégé az összesen 54 milliós támogatást elnyerő hollókői vendégház és a pásztói sportcentrum.

Becsó Zsolt közölte, hogy azért hagyta ki a Vertical Artot a vagyonnyilatkozatából, mert magánszemélyként nincs benne érdekeltsége, csak testvérével közös cégén keresztül. A vagyonnyilatkozatokról szóló törvény nem részletezi a képviselők cégekre vonatkozó bevallási kötelezettségét, és a törvényhez csatolt melléklet sem teljesen egyértelmű. Ez alapján a képviselőknek a gazdasági társaságokban fennálló érdekeltséget fel kell tüntetniük a nyilatkozatban, de nincs részletezve, hogy a törvény mit ért „gazdasági érdekeltség” alatt.

Forrás: propeller.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: