Otthon / Ország-Világ / Meghalt egy hétéves kislány, akit eltalált egy kővel az elefánt
A kép forrása: internet (illusztráció)

Meghalt egy hétéves kislány, akit eltalált egy kővel az elefánt

A marokkói Rabat állatkertben meghalt egy hétéves kislány, akit eltalált egy kő, amit egy elefánt dobott ki a kifutójából – írja a BBC. A kő átrepült az elefántokat elválasztó kerítésen és az árkon is, kirepült arra a területre, ahol a vendégek nézték az elefántokat.

A lányt a mentők kórházba vitték, de pár órával később belehalt sérüléseibe. A kislány kővel való eltalálása utáni pillanatokat az egyik szemtanú felvette videóra, amin az látszik, hogy az elefánt az ormányával integetett, és a kidobott kő felé mutatott vele a földre. Pár méterre pedig ott feküdt a kislány, akinek többen a segítségére siettek.

Az állatkert közleménye szerint az elefántok kifutója megfelel a nemzetközi szabványoknak, és az ilyen balesetek nagyon ritkák, szokatlanok és kiszámíthatatlanok.  Két másik, közelmúltbeli, hasonló esetet említettek: júniusban egy aligátor ölt meg egy kétéves kisfiút a floridai Walt Disney Worldben, májusban pedig a cincinatti állatkertben a gorilla kerítése mögé esett egy hároméves kislány, és ugyan a lánynak nem lett baja, a gorillát kivégezték.

Remélhetőleg ezt az elefántot nem fogják emiatt elpusztítani, de ilyen tervekről egyelőre nem érkezett hír.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: