Otthon / Ország-Világ / Jól fizet az önkormányzat a ledobott kilók után
Drávaszerdahely egyik utcája. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Jól fizet az önkormányzat a ledobott kilók után

Drávaszerdahelyen pénzzel jutalmazza az önkormányzat azokat a falubelieket, akik megszabadulnak néhány felesleges kilótól.

Drávaszerdahelyen minden leadott kiló után kétezer forintot fizetnek a fogyókúrázóknak. Berendeztek egy konditermet, amelybe igyekeztek minden olyan eszközt beszerezni, amivel a lakosok jó kondícióban tudják tartani magukat.

Drávaszerdahely egyik utcája. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Drávaszerdahely egyik utcája. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

A konditeremhez minden szerdahelyi lakosnak saját kulcsa van, mindenki akkor megy edzeni, amikor ráér, vagy kedve tartja.

Alpár György polgármester a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorában elmondta: főleg a fiatalok miatt találta ki a fogyókúrázó akciót, mert sokat ülnek a számítógép előtt, többen közülük elhízottak, és azt remélte, őket a pénz motiválni fogja.

A fogyókúrára 21-en jelentkeztek, de nem csak fiatalok, hanem nyugdíjasok is, akik szívesen találkoznak egymással, együtt járnak edzeni.

A fogyókúra-akció nem került túl sokba az önkormányzatnak, a faluban egyébként is sok minden ingyen van. A településen áthaladó horvát földgázvezeték, illetve a Drávaszerdahelyen megépült szakaszoló és mérőállomás után ugyanis jelentős az iparűzésiadó-bevétel.

Drávaszerdahelyen nincsen kommunális adó, a kutyaoltás és a kutyachip is ingyenes, a rászoruló idős emberek és a gyerekek étkeztetését az önkormányzat állja, és nem kell fizetni a harkányi gyógyfürdőbelépőért sem. Egy kétgyermekes család így évente 300-350 ezer forintot tud megtakarítani.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: