Otthon / Terrortámadás / Dzsiháddal fenyegeti Oroszországot az Iszlám Állam
A kép forrása: internet (illusztráció)

Dzsiháddal fenyegeti Oroszországot az Iszlám Állam

Oroszország elleni dzsihádra (szent háborúra) szólította fel tagjait egy videofelvételen az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet, a Kreml hétfőn megerősítette, hogy folytatja a terrorizmus elleni harcot.

“Idehallgass, Putyin, elmegyünk hozzátok Oroszországba, és ölni fogunk titeket otthonaitokban… Testvéreim, folytassatok dzsihádot, öljetek és harcoljatok ellenük”

– ordítozza a felvételen egy álarcos férfi autóban, sivatagban utazva.

A YouTube videomegosztó portálon hétfőre virradóra közzétett, kilencperces videofelvételen látható, amint fegyveres férfiak páncélozott járművek és sátortábor ellen hajtanak végre támadásokat sivatagban, és begyűjtik a fegyvereket.

A videó hitelességét független forrásból lehetetlen megerősíteni, de a felvétel linkjét közzétették a dzsihadista csoport egyik legfőbb propaganda- és toborzóeszközeként használt Telegram üzenetszolgáltató csatornáján.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn Moszkvában közölte, hogy

Oroszország kellő figyelemmel viszonyul a terrorcsoportok részéről elhangzott fenyegetésekhez,

a biztonsági szolgálatok elemzik azokat, ám az IÁ részéről elhangzott fenyegetés nem lesz hatással Oroszországnak a nemzetközi terrorizmus elleni harcban folytatott politikájára. Szavai szerint Moszkva ezt a küzdelmet minden irányban folytatni fogja. Peszkov szerint a kutyaszorítóba kerül terrorszervezetek gyakran próbálnak meg élni a megfélemlítés eszközével.

Üres fenyegetésnek nevezte az IÁ videóját az Instagram közösségi hálón Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője, hangsúlyozva, hogy az általa irányított köztársaság egyedül is képes lenne megsemmisíteni a terrorszervezetet a “saját barlangjában”. Megfogalmazása szerint a csecsen önkéntesek választás elé állítanák a terroristákat: vagy leteszik a fegyvert, vagy Szíria földjébe lesznek elásva. Kadirov hangsúlyozta, hogy az IÁ fegyvereseinek útját már Oroszországtól távol el tudják vágni. Emlékeztetett arra, hogy a csecsenföldi háborúban 51 országból érkezett “banditákat” semmisítettek meg, és “a világ legjobb titkosszolgálatainak” munkatársai vesztették életüket akkor.

Oroszország légi hadjáratot folytat az Iszlám Állam, illetve terrorszervezetnek minősített más fegyveres csoportok ellen Szíriában, és folyamatban vannak Moszkva és Washington tárgyalásai a katonai és hírszerzési együttműködésről az IÁ elleni harcban.

A dzsihadista szervezet az elmúlt hetekben több olyan véres terrorcselekményt vállalt magára, amelyek nyugat-európai országokban, Franciaországban és Németországban történtek, számlájára írható oroszországi terrorcselekmények viszont nem történtek.

Forrás: propeller.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A berlini merénylő békésen sétált egy brüsszeli vasútállomáson

A berlini karácsonyi vásárba kamionnal belegázoló és  12 embert meggyilkoló ISIS-terrorista a merénylet után négy …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: