Otthon / Ország-Világ / Már el is ítélték Rogán joghurtos támadóit
A kép forrása: internet

Már el is ítélték Rogán joghurtos támadóit

Gyorsított eljárásban hozott ítéletet a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség feljegyzése alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság annak a két férfinek az ügyében, akik pénteken joghurttal próbálták meg leönteni Rogán Antalt a Parlament előtt. A bíróság szerint a

A terheltek erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Ezért fennáll a garázdaság bűntette. A bíróság a minisztert joghurttal leöntő elkövetőt 240 óra közérdekű munka büntetésre, míg társát – mint bűnsegédet – 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A tárgyaláson egyébként kiderült, hogy a támadók nem csak joghurttal, hanem egy másik különösen megbotránkoztató, riadalmat keltő eszközzel, kefírrel is fel voltak szerelkezve.

A gyorsított eljárást a főügyészség közleménye azzal indokolta, hogy a bíróság elé állítás törvényi feltételei fennálltak – azaz a bizonyítékok rendelkezésre álltak és a terheltek a bűncselekmény elkövetését beismerték.

Az gyorsan kiderült, hogy az akciót nem valamiféle politikai véleménykifejezés miatt hajtották végre a kamerákkal felszerelkezett provokátorok, hanem valószínűleg csak azért, hogy pénzt kérjenek a médiától az akcióról készült videóért.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: