Otthon / Sportos / Kiderült, hogy a nigériai U17-es válogatott 26 játékosa túlkoros
A nigériai U17-es válogatott ünnepel, miután 2015-ben megnyerték a világbajnokságot Fotó: Tom Dulat - FIFA / Getty Images Hungary

Kiderült, hogy a nigériai U17-es válogatott 26 játékosa túlkoros

Elég komoly bajban van a nigériai U17-es futballválogatott, mert egy afrikai selejtezőjük előtt elrendelt kötelező vizsgálaton a hatvanfős keretükből huszonhat játékos megbukott az életkora miatt, legalábbis ezt állítja az African Football nevű honlap.

Forrásaik szerint majdnem a teljes kezdőcsapat odalett az afrikai szövetség által elrendelt MRI-vizsgálat miatt, úgyhogy azt se tudják, kivel álljanak ki a Niger elleni szombati selejtezőre.

Egy olyan futballista is megbukott, akit az U15-ös csapatból hoztak fel, mert akkora tehetség volt.
A nigériai U17-es válogatott ünnepel, miután 2015-ben megnyerték a világbajnokságot Fotó: Tom Dulat - FIFA / Getty Images Hungary
A nigériai U17-es válogatott ünnepel, miután 2015-ben megnyerték a világbajnokságot
Fotó: Tom Dulat – FIFA / Getty Images Hungary

A nigériai vezetők most el vannak kenődve a történtek miatt, ami érthető, mivel a megmaradt játékosok jóval gyengébb erőt képviselnek. Pedig U17-es szinten mindig is nagyon erős volt az ország, ötször volt világbajnoka ennek a korosztálynak, legutóbb 2015-ben nyertek.

Az utóbbi években elég sok afrikai futballista keveredett gyanúba az életkora miatt, ezért is rendelte el az afrikai futballszövetség a vizsgálatokat, hogy ne legyenek ilyen visszaélések. A nigériaiakhoz először rendeltek ki független orvost, hogy felügyelje a vizsgálatokat, egy egyiptomi szakember kapta a feladatot.

Néhány éve a nigériaiak sokszoros válogatott védőjéről, Taribo Westről terjesztették, hogy tizenkét évvel idősebb volt, mint amennyinek mondta magát, de a Lazio kameruni 17 évesének,Joseph Minalának is magyarázkodnia kellett, mert egy lap szerint valójában már 41 éves.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: