Otthon / Dél-somogyi hírek / Kiugróan jó a búzatermés Somogyban
A kép forrása: internet

Kiugróan jó a búzatermés Somogyban

 Somogyban átlagosan 6,5 tonna hektáronkénti termésátlagról számolt be a Földművelésügyi Minisztérium.-írja a barcsihirek.hu hírportál.

Egy-két napon belül befejeződhet az őszi búza aratása, a hektáronkénti hozam jobb lesz az előzetesen vártnál, a nyári betakarítású gabona mennyisége az idén mintegy 8 millió tonna lehet, 30 százalékkal haladhatja meg az ötéves átlagot – közölte a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára az MTI-vel. Czerván György budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az idei aratásban az átlaghozamok 11 százalékkal haladták meg a tavalyit, az előző öt év átlagánál pedig 20 százalékkal voltak magasabbak. Megjegyezte, hogy a termésátlagok jelentős eltéréseket mutatnak: kiugróan jó, közel 6,5 tonna volt a hektáronkénti  termés például Baranya, Somogy és Tolna megyében, míg a leggyengébb termés Csongrád megyében volt, 4,6 tonna.

Forrás: barcsihirek.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kadarkút, Babócsa… Vajon a kormánypárti képviselő Szászfalvi László, most miért hallgat?

A jobbikos országgyűlési képviselő ma reggeli bejegyzése közösségi oldalán: Ander Balázs Elátkozott beruházások földje? – …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: