Otthon / Migráció / Az Iszlám Állam irányítja a migrációs áradatot?
A kép forrása: alfahir.hu

Az Iszlám Állam irányítja a migrációs áradatot?

Egyes tények az Iszlám Állam (IÁ) szerepét engedik feltételezni az Európába tartó migrációs hullám irányításában. Ezt nem egy szélsőjobboldali néptribun nyilatkozta, és nem is egy .org/.ru/.net végződésű lájkvadász oldal kürtöli világgá. Ezt az olasz igazságügy-miniszter jelentette ki az olasz parlament Schengen-bizottságában tartott jelentésében, amelyről a La Stampa című olasz napilap számolt be csütörtökön.

Andrea Orlando hangsúlyozta, hogy az IÁ szerepét a migránscsoportok mozgatásában az utóbbi hetekben végzett nyomozási munka erősítette meg. Ezt a munkát a szervezett bűnözés és terrorizmus ellen tavaly felállított ügyészség végzi Franco Roberti vezetésével. A nyomozás eredményeinek részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az új információik szerint

az IÁ “terrorista finanszírozási csatornái” állnak a Líbiából, illetve Egyiptomból Európába induló migránscsoportok mögött.

Ezenkívül az IÁ arról is dönt, hogy

“a migránsokból hányat és hova – Olaszországba, Görögországba vagy máshova – küldjenek”.

A római kormány igazságügy-miniszterének megfogalmazása szerint az

“embercsempészek munkáját Líbia és Egyiptom bizonyos kikötőiben az IÁ-hoz közeli emberek irányítják”.

Ez azért jelenthet radikális fordulatot a migrációs hullám éretlmezésében, mert eddig még a legbátrabba fogalmazó politikusok, és biztonsági vezetők is legfeljebb arról beszéltek, hogy a líbiai embercsempész-szervezetek finanszírozzák az IÁ-t. Most viszont úgy tűnik, hogy – legalábbis jó néhány helyen – ez pont fordítva van. Vagyis:

a migránsok átcsempészéséből a dzsihadisták nem csak hasznot húznak, de konkrét céljaik is vannak velük.

Az év eleje óta több mint 93 ezer migráns jutott el Olaszországba. Andrea Orlando hangsúlyozta, hogy az Egyiptomból Olaszországba induló migránsok száma a múlt év ugyanezen időszakához képest 104 százalékkal emelkedett. A miniszter szerint ennek a migrációs útvonalnak az erősödése is szervezettségre utal

Egyelőre nem találtak arra utaló jeleket, hogy Olaszországban az embercsempészek külön “központot” működtetnének – mondta.

Andrea Orlando arról is beszámolt, hogy az olaszországi börtönökben 345 szélsőséges iszlamista foglyot tartanak számon. Ők

ünnepelve fogadják az IÁ terrorista merényleteiről szóló híreket.

Az olasz börtönökben 10 ezer 500 muzulmán rab van, közülük 7500 gyakorolja vallását, és az igazságügy-miniszter szám említése nélkül kiemelte, hogy

nagy arányban radikalizálódnak.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: