Otthon / Időjárás / Búcsúzzunk a melegtől! Váratlan hidegfront tör be Magyarországra

Búcsúzzunk a melegtől! Váratlan hidegfront tör be Magyarországra

Magyarország – A pár napos nyári idő után ismét hidegfront érkezik hazánk felé. Bár pénteken napközben még csapadékmentes időjárásra, sok napsütésre, a Balaton környékén pedig erős UV-sugárzásra számíthatunk, kora estétől záporok, zivatarok érkeznek északnyugat felől erős széllökésekkel.

Mivel a hidegfront először a dunántúli régiót éri el, így az ország nagyobb részén holnap egyáltalán nem érezzük majd a hatását. A 35 fokos hőmérsékletet azonban akár 12 fokot is eshet szombatra, aminek folytán görcsös panaszok, izomgörcs, fejfájás jelentkezhet a hidegfrontra érzékenyeknél – írja az Időkép.

A hétvége első napján már az ország középső részén is záporokra, zivatarokra, néhol felhőszakadásra kell számítani, míg a nap második felére a Dunántúlt elhagyva Közép- és Kelet-Magyarországra helyeződik át a csapadék.

Míg az erős, szeles idő vasárnap is folytatódik, az esőfelhők elvonulnak, leginkább már csak a reggeli órákban, délen, délkeleten várható némi csapadék. A hőmérséklet ismét emelkedni kezd, és a rövid felfrissülés után ismét 30 fok körüli értéket mutathat majd a hőmérőnk, amely a jövő hét elején csak fokozódik. Hétfőn napos, száraz időre készülhetünk.

Forrás: blikk.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kemény lehűlésre számíthatunk

Ez a hét még a nyár jegyében telik, pénteken egy gyenge hidegfront hozhat csapadékot. Utána …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: