Otthon / Ország-Világ / Rendőröket küld a misére a Belügyminisztérium
A kép forrása: internet (illusztráció)

Rendőröket küld a misére a Belügyminisztérium

Miután múlt kedden Franciaországban a terroristák megöltek egy papot, idehaza országszerte megerősítették a vallási helyek védelmét – írja az Index.

Vasárnap reggel 9.00-kor, az istentisztelet kezdetén is bejött a templomkertbe egy szolgálatban lévő udvarias, fiatal rendőr – ezt írta Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője levelében, amelyet Pintér Sándor és Balog Zoltán minisztereknek címzett.

Az Indexhez is eljutott levélben Iványi arra várt választ, hogy miért jelent meg náluk rendőr, és van-e tudomásuk valamilyen vallási csoportokat fenyegető konkrét terrorakcióról. Iványinak az istentiszteletre érkező rendőr csak annyit mondott, hogy felsőbb utasításra jelent meg, “biztonsági megfontolásokból”. Az istentiszteleten ezután nem vett részt, mint mondta, “megtiltották neki, és fegyveresen nem is léphet be”.

A Belügyminisztérium az Indexnek azt írta, hogy

“az állampolgárok biztonságérzetének fenntartása, javítása érdekében” a rendőrség a templomok, valamint az egyházi intézmények környékén kiemelt figyelmet fordít a rendőri jelenlét biztosítására, különösen a misék, istentiszteletek, más vallásgyakorlással összefüggő rendezvények időpontjaiban.

Nem külön járőröket mozgósítanak, a jelenlétet “a napi közterületi rendőri feladatok végrehajtása keretében” biztosítják. A Belügyminisztérium közölte azt is, hogy az ellenőrzés a templomok és vallásgyakorlással összefüggő célokat szolgáló más épületek környékére terjed ki, “a vallásos szertartásokon, rendezvényeken a rendőri állomány nem vesz részt”.

Forrás: propeller.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: