Otthon / Ország-Világ / Új kormánypárti bulvárlap indul ősszel
A kép forrása: internet

Új kormánypárti bulvárlap indul ősszel

Újabb bulvárújsággal gazdagodhat a magyar lappiac, ősztől ugyanis már nyomtatott formában is megjelenik majd az Ómolnár Miklós vezetésével egyelőre csak online működő Ripost – írja a Népszabadság. Ez a lap egyelőre arról ismert, hogy a magyar bulvármédiában kezdi meghonosítani a politikusok magánéletében vájkáló nyugati bulvárhagyományokat. Ennek egyik első példája az volt, amikor a Ripost egy “olvasóriportere” megleste, ahogy Volner János, a Jobbik parlamenti frakcióvezetője egy nővel együtt behajtott a bozótosba.

A Ripost.hu tavaly májusban indult, de a résztulajdonos és főszerkesztő Ómolnár Miklós, a magyar bulovárújságírás rendszerváltás utáni egyik megalapítója már akkor azzal vette fel az újságírókat, hgy idővel az a portál mellett nyomtatott újságba is kell majd írniuk. A napilap verzió kialakításán már javában dolgoznak a Ripostnál, Ómolnár a konkurenciának számító Blikkből és Borsból is csábított át újságírókat, a Népszabadság pedig azt írja, hogy már a kormánynál is számolnak azzal, hogy ősztől még egy lapban kell majd hirdetéseket vásárolni.

A Riposton már így is elég sokat hirdet az állam, a lapot pedig Habony Árpád médiabirodalmához szokták kötni, bár az informális kormányzati tanácsadóból lett médiavállalkozónak közvetlenül nincs köze a Ripost Média Kft-hez. Ómolnár köztudottan jó kapcsolatot ápol Habonnyal és Andy Vajnával is, a TV2, a Habonyhoz köthető lapok és a Ripost pedig előszeretettel hivatkoznak egymásra.

A Ripost az első évében 373 millió forint bevételt és 39 millió forint nyereséget termelt, a bulvár lappiacon viszont a magyar lappiac legsikeresebb és egyik legnagyobb példányszámban megjelenő lapjával, a tavaly 5 milliárd forint feletti bevételt generáló, napi 119 ezres példányszámot eladó Blikkel és a napi 66 ezer újságot eladó Borssal kell majd versenyeznie.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: