Otthon / Ország-Világ / Háromezerrel növelik a rendőrség létszámát
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Háromezerrel növelik a rendőrség létszámát

Háromezerrel növeli a kormány a rendőrség létszámát a határőrizet megerősítése érdekében – jelentette be Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár a szerdai kormányülés közben tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a határvadász századok létszámát emelik, a toborzás és kiképzés mielőbbi megszervezése a Belügyminisztérium feladata. A kormány a lépést azzal indokolta, hogy az illegális bevándorlás és a déli határra nehezedő migrációs nyomás tartós lesz.

Tuzson Bence a határőrségre vonatkozó kérdésre elmondta, hogy értékelésük szerint egy szervezetben jobban lehet irányítani a rendőrséget, így a közös irányítás megmarad.

Megkérdezték arról is, hogy német európai parlamenti képviselők az uniós támogatási pénzek megvonását sürgették azoktól a tagországoktól, amelyek szerintük nem tanúsítanak szolidaritást az EU bevándorlás-politikájában. Az államtitkár azt felelte: Magyarország határozottan elutasít minden ilyen felvetést, nem lehet összekapcsolni ezeket a kérdéseket.

Nem kegy, hogy egy ország milyen támogatásra jogosult, hanem azt meg kell kapnia, mert az unió tagja és tesz ennek érdekében – szögezte le, példaként hozva a piacok megnyitását. A kezdeményezést álságosnak, negatívnak és károsnak ítélte, hangsúlyozva: az illegális bevándorlást meg kell állítani, és nem lassítani kell vagy “álszolidaritást” vállalni.

Az október 2-i kvótareferendum kampányköltségeit firtató kérdésre pedig azt válaszolta, hogy erre az elszámolási időszak végén lehet pontos választ adni, a tájékoztató kampányra keretszerződés él. Tuzson Bence azzal érvelt annak folytatása mellett, hogy a cél alapvetően az, hogy világossá tegyék mindenki számára, hogy ezen a népszavazáson nemet kell mondani Brüsszel javaslataira, és hogy Magyarország nem akarja a kényszerbetelepítést.

 MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: