Otthon / Migráció / A németek többsége nem érzi magát biztonságban
A kép forrása: internet

A németek többsége nem érzi magát biztonságban

A Bild am Sonntag című lapban közölt adatok szerint a németek 56 százaléka úgy érzi, az állam nem nyújt megfelelő védelmet a bűnözés ellen. Egy évvel ezelőtt 54 százalék aggódott a közbiztonság miatt, 2014-ben pedig 48 százalék.

Csökkent magukat biztonságban érzők aránya Németországban, a 2014-ben regisztrált 47 százalékról tavaly 43 százalékra, az idén 40 százalékra süllyedt.

A politika a rendőrséget is cserben hagyta – mondta a lapnak Rainer Wendt, a rendőri szerveknél működő egyik munkavállalói érdekképviselet, a Német Rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke. Szerinte a rendőrség “az utóbbi 15 év megszorításainak áldozata”.

A politika “gyengítette, megalázta és elhanyagolta” a polgárokat szolgáló és védő szervezetet – tette hozzá az érdekképviseleti vezető, kiemelve, hogy másfél évtized alatt 16 ezer munkahelyet szüntettek meg a rendőrségnél.

A politika az utóbbi hónapokban irányt váltott, a berlini vezetés a szövetségi szintű rendőri szerveknél 4600 fős létszámfejlesztést határozott el, és az utóbbi hetek támadásai nyomán a szövetségi belügyminisztériumban kidolgozott javaslatcsomag alapján további nagyjából ötezer embert vehetnek fel.

A kiutasítást támogatják

A tárca vezetője, Thomas de Maiziere a Bild am Sonntagnak azt mondta, bölcs döntés lenne a tartományi kormányok részéről, ha követnék Berlin példáját a rendőri szervek fejlesztésében.

A lap megbízásából készült felmérés szerint a lakosság a közbiztonság erősítéséről zajló közéleti vitában megjelent elemek közül azt támogatja a legnagyobb – 82 százalékos – arányban, hogy utasítsák ki az országból a bűnelkövetővé váló menedékkérőket.

A második helyen az a követelés áll – 81 százalékos támogatottsággal – hogy legkevesebb 15 ezerrel emeljék a rendőrök számát.

Az orvosi titoktartási kötelezettség feloldását terrorgyanú esetén a németek 64 százaléka támogatja.

A hadsereg (Bundeswehr) belföldi bevetését terrorveszély esetén 54 százalék, a kamerás térfigyelő rendszerek kiterjesztését 54 százalék, a kettős állampolgárság intézményének korlátozását 42 százalék helyeselné az Emnid közvélemény-kutató intézet által 501 ember megkérdezésével augusztus 11-én készített felmérés szerint.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: