Otthon / Ország-Világ / A legfőbb ügyész elé viszi a kamu 56-os emlékdalt a Jobbik
A kép forrása: alfahir.hu

A legfőbb ügyész elé viszi a kamu 56-os emlékdalt a Jobbik

A Jobbik hűtlen kezelés miatt feljelentés tesz a legfőbb ügyésznél, ugyanis a nemzeti néppárt szerint az 1956-os forradalom 60. évfordulójára Orbán Viktor által személyesen megrendelt produkció jelentős mértékben túlárazott. Dúró Dóra szombati sajtótájékoztatóján kijelentette továbbá, hogy a Desmond Child által összehozott “Egy szabad országért” című dal értékrendjében sem felel meg 1956 szellemiségének.

Az Országgyűlés Kulturális bizottságának jobbikos elnöke a nemzeti néppárt augusztus 20-ai ünnepségén tartott sajtótájékoztatóján beszélt a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legújabb kínos 4 perc 16 másodpercéről.

Mint ismert, a friss magyar állampolgárságú Desmond Child, aki egyébként homoszexuális kapcsolatban nevel két gyermeket, Orbán Viktor felkérésére szerzett egy dalt forradalmunk emlékére, csakhogy később kiderült, a dal eredeti formája már 2007-ben elkészült.

Kínos. Desmond Child szavaival élve: méltatlan.

A kép forrása: alfahir.hu
A kép forrása: alfahir.hu

A Jobbik hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen, ugyanis 50 millió forintból egy ilyen produkció elkészülte jelentős túlárazást feltételez – szögezte le Dúró Dóra a Városligetben zajló családi rendezvényen. Emlékeztetett: az adófizetőknek ez a zeneszám másodpercenként 200 ezer forintjába került, amiért egy átlag ember ma Magyarországon 1,5 hónapig kénytelen dolgozni.

Másrészről értékrendjében sem felel meg ez az alkotás annak, amit 1956 kellene, hogy képviseljen a magyarság életében – értékelt a szakpolitikus, aki elismételte a lapunk által is megfogalmazott kritikát: számos más magyar előadót is találhattak volna, akinek a munkássága, szellemisége sokkal inkább passzol 1956 szellemiségéhez, és színvonalasabb produkciót is el tudtak volna készíteni.

AMIT A JOBBIK TUDNI AKAR:

  • KI KÖTÖTTE MEG A SZERZŐDÉST CHILD-DAL?
  • KI DÖNTÖTT AZ 50 MILLIÓ FORINT KÖZPÉNZ ELKÖLTÉSÉRŐL?
  • HOVA KERÜLT EZ AZ ÖSSZEG, HA A PRODUCER SZERINT HOZZÁ NEM JUTOTT A MILLIÓKBÓL?
  • LESZ-E FELELŐSE ANNAK, HOGY A KORMÁNY EGY MELEGJOGI AKTIVISTÁT TÁMOGAT?
A kép forrása: alfahir.hu
A kép forrása: alfahir.hu

A sajtótájékoztató zárásaként Sziva Balázs (Romantikus Erőszak) előadásában hallgatta meg a közönség az Előre mind pesti srácok című szerzeményt. Bizonyítva, hogy valóban találhatott volna érdemesebb dalt is az emlékezésre az Orbán-kormány.

(fotók: Béli Balázs/Alfahír)

 Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: