Otthon / Ország-Világ / A miniszterelnök szerint Budapest megfelelő egy olimpia megrendezésére
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke (b) egy olimpiai fáklyát ajándékoz Orbán Viktor miniszterelnöknek az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett ünnepségen a riói Magyar Házban 2016. augusztus 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A miniszterelnök szerint Budapest megfelelő egy olimpia megrendezésére

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Budapest a megfelelő város, megfelelő koncepcióval, a megfelelő időben ahhoz, hogy 2024-ben házigazdája legyen a nyári olimpiának.

A miniszterelnök angolul tartott beszédében kifejtette, Budapest azért a megfelelő város, mert az olimpiai rendezéssel járó fejlesztések – mint például az új utak, vasútvonalak, vagy zöld területek, kulturális és sportlétesítmények építése – által igazi XXI. századi körülmények fogadnák a szurkolókat. Mint azt elmondta, két zónában 27 versenyhelyszín várná a szurkolókat, amelyek a belvárostól maximum hat kilométerre helyezkednek el. Hangsúlyozta, a magyar lakosság kilencven százalékának nagyjából 90 perc alatt elérhető lesz minden versenyhelyszín. A tervek szerint az egész főváros egy nagy olimpia parkként funkcionálna, ezáltal pedig az egész olimpia egy hatalmas sportfesztivál lenne.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke (b) egy olimpiai fáklyát ajándékoz Orbán Viktor miniszterelnöknek az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett ünnepségen a riói Magyar Házban 2016. augusztus 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20.
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke (b) egy olimpiai fáklyát ajándékoz Orbán Viktor miniszterelnöknek az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett ünnepségen a riói Magyar Házban 2016. augusztus 19-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Orbán Viktor a megfelelő koncepcióról szólva elmondta, a budapesti rendezés az ötkarikás mozgalomnak is egy új alapot adna, hiszen ez lehetne az első igazi közép-európai olimpia, ráadásul, ha egy közepes méretű város közepes költségvetéssel rendezhetne, akkor a hasonló méretű városok is reménykedhetnének a jövőben.

A miniszterelnök kifejtette, jó időben is kapná Budapest a lehetőséget, hiszen alig három évtizede lesz annak, hogy az ország megszabadult az önkényuralomtól.

Elismerő szavak

Az eseményen részt vett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is, aki kiemelte: Magyarország ugyan népességét tekintve kicsi, de a sportban, illetve annak menedzselésében óriás. A NOB első embere külön gratulált Gyurta Dánielnek, akit beválasztottak a szervezet sportoló bizottságába. Hangsúlyozta, az is a magyar sport erejét és népszerűségét mutatja, hogy a Londonban 200 méter mellen olimpiai bajnok úszóra közel tízszer annyian szavaztak (1469), mint ahány magyar sportoló (160) részt vesz a játékokon.

 

Thomas Bach az ünnepségen – melyen számos NOB-tag is részt vett – gratulált a 2024-es magyar pályázat prezentációjához, s hozzátette, a magyarok megértették, hogy miről is szól a gazdaságos rendezést előtérbe helyező Agenda 2020 program.

Egyszer már volt egy agyondicsért sportpályázatunk. Az is jól sikerült 🙂

Budapest mellett Los Angeles, Párizs és Róma verseng a 2024-es rendezésért, a NOB 2017 szeptemberében dönt a helyszínről.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: