Otthon / Terrortámadás / Öngyilkos merénylet Törökországban
EPA/SEDAT SUNA

Öngyilkos merénylet Törökországban

Ötvenre emelkedett a szombat este, egy lakodalomban elkövetett robbantásos merénylet halálos áldozatainak száma a Törökország délkeleti részén lévő Gaziantepben – közölte vasárnap az azonos nevű tartomány kormányzójának a hivatala.

A lakodalmi vendégek közül mintegy 100-an sebesültek meg. A törökországi lakodalmakra általában több száz vendéget hívnak meg. A támadás elkövetését egyelőre egy szervezet sem vállalta, a török hatóságok ugyanakkor az Iszlám Állam dzsihadista szervezetet sejtik a háttérben.

Mehmet Simsek miniszterelnök-helyettes, aki az egészségügyi tárca vezetőjével a terrortámadás helyszínére utazott, közölte, valószínűleg öngyilkos merénylő követte el a robbantást.

Egy kurd parlamenti képviselő elmondta, hogy kurdok tartottak lakodalmat. Ezt közleményben megerősítette a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) is.

Recep Tayyip Erdogan török államfő közölte: “valószínűleg” az Iszlám Állam embere volt a tettes. Az elnök azonban rögtön azt is hangsúlyozta, hogy “nincs semmilyen különbség a július 15-i puccskísérlet szervezői, a (független kurd államért fegyverrel harcoló) Kurdisztáni Munkáspárt és az Iszlám Állam között”.

A török médiahatóság ideiglenesen hírzárlatot rendelt el, hogy “a feltételezések ne zavarják a nyomozást”. Ez alól a hivatalos közlemények kivételt képeznek.

Gaziantep mintegy 50 kilométerre van a szíriai határtól.

MTI

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A berlini merénylő békésen sétált egy brüsszeli vasútállomáson

A berlini karácsonyi vásárba kamionnal belegázoló és  12 embert meggyilkoló ISIS-terrorista a merénylet után négy …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: