Otthon / Ország-Világ / Részegen akartak felszállni a pilóták
A kép forrása: hirado.hu (illusztráció)

Részegen akartak felszállni a pilóták

Őrizetbe vettek két amerikai pilótát Glasgow nemzetközi repülőterén, mert a gyanú szerint ittasan próbáltak meg felszállni a United Airlines egyik tengerentúli járatával. A New Arkba tartó gépen 141 utas várta az indulást.

Már hétfőn bíróság lé állítják Skóciában azt a két amerikai pilótát, akiket szombaton reggel tartóztattak le Glasgow repülőterén, amiért a gyanú szerint alkoholos befolyásoltság alatt akartak repülni a United Airlines egyik transzatlanti járatával az Egyesült Államokba – írja a The Guardian.

A kép forrása: hirado.hu (illusztráció)
A kép forrása: hirado.hu (illusztráció)

A 35, illetve 45 éves tisztek a New Jersey állambeli Newarkba reggel kilenckor induló UA162 járatot repülték volna, amikor őrizetbe vették őket. A gép fedélzetén 141 utas várta a felszállást. A járat végül csak este tudott elindulni egy másik személyzettel.

A légitársaság a két pilótát felfüggesztette a szolgálatból, és eltiltotta a repüléstől. A United Airlines közölte: mindenben együttműködik a skót hatóságokkal, és belső vizsgálat is indul a történtek miatt.

Egy hónapja történt hasonló

A múlt hónapban két kanadai pilótát vádoltak meg Skóciában azzal, hogy ittasan akartak felszállni az Air Transat torontói járatával szintépn Glasgowból. A 39 éves Jean-Francois Perreault,és a 37 éves Imran Zafar Syedet július 18-án szintén a repülőtéren tartóztatták le.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: