Otthon / Ország-Világ / VOLDEMORTNAK LE KELL MONDANIA – A JOBBIK FELJELENTÉST TETT
A kép forrása: internet

VOLDEMORTNAK LE KELL MONDANIA – A JOBBIK FELJELENTÉST TETT

A Jobbik bűnpártolás és hivatali visszaélés miatt feljelentést tett a legfőbb ügyésznél, és teljes körű vizsgálatot követel a Mengyi Rolanddal és társaival összefüggő ügyben.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: egyes állítások szerint Mengyi Rolandot 5 millió forint kenőpénz átvétele közben tetten érhették volna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói, azonban ezt valaki „felülről” megakadályozta. Mint mondta, ez legalább olyan súlyos cselekedet, mint maga az ügy. Hiszen a tettenérés pillanatában a képviselő mentelmi joga is megszűnik. A néppárti ellenzék szeretné tudni, hogy kinek állt hatalmában beavatkozni.

A jobbikos politikus azt is megjegyezte: Tállai András kinevezése óta ellenezték, hogy a NAV-ot – amelynek függetlenül kellene végeznie a munkáját – egy „pártfunkcionárius” irányítsa. Kifogásolták azt is, hogy a bűnügyi főigazgató és a bűnügyi főigazgató-helyettes munkáltatója Tállai. Szilágyi szerint Mengyinek le kell mondani a mandátumáról a nyomozás lezárulta előtt, hogy az ügyére tudjon koncentrálni, máskülönben nem képviseli felelősen a választókerületét.

Lukács Attila, a Jobbik mezőkövesdi elnöke arról beszélt, hogy Tállai Andrást kétszer is említik a „Voldemort-ügyben”: egyrészt a lehallgatási jegyzőkönyvben, másrészt a gyanúsítottak utalnak rá, hogy ő lehet a felelőse az elmaradt tettenérésnek. Kitért arra is, értékelése szerint az uniós források megszerzését nem tudta volna egy ember intézni, ahhoz kiforrott rendszerre volt szükség.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: