Otthon / Ország-Világ / NEMZETELLENES JUSTIZMORD VAGY JOGOS ÍTÉLET? DÉL-SOMOGYIAK A BUDAPESTI TÜNTETÉSEN

NEMZETELLENES JUSTIZMORD VAGY JOGOS ÍTÉLET? DÉL-SOMOGYIAK A BUDAPESTI TÜNTETÉSEN

Országszerte óriási hullámokat vetett a terrorizmussal vádolt Budaházy Györgyre és társaira kirótt példátlanul súlyos ítélet. A ballib oldal persze tapsikol. A szemkilövetők fanatikus hívei, félretéve sosem volt (vagy legalábbis a magyarsággal szemben soha nem gyakorolt) toleranciájukat, vért fröcsögve hörögnek jól megérdemelt büntetésről. Most bezzeg nem számít az elítéltek joga… A nemzeti oldal viszont elképesztő eljárásbéli hibákról beszél. Ma tüntetést is tartottak a fővárosban, jelezve, hogy szolidárisak a brutálisan ítélettel megmért Budaházyékkal. Nem titok, hogy oldalunk a nemzeti gondolattal szimpatizál, ezért készséggel beszámolunk a demonstráción járt Dél-somogyi jobbikosok észrevételeiről. Előzetesen már érdeklődtünk, hogy mit várnak a mai naptól, mi az, ami arra sarkallta őket, hogy szombati napjukat hosszú utazással és a hőségtől perzselő pesti flaszteron való demonstrálással töltsék. Természetesen kíváncsiak voltunk a véleményükre a tiltakozó rendezvény véget érte után is.

budahazy1

A fővárosi tüntetésre hívó plakátot több környékbeli jobbikos önkormányzati képviselő is megosztotta. Kicsit meglepett bennünket, hogy Simonné Tóth Mária nagyatádi Jobbikos önkormányzati képviselő is a plakát megosztói között szerepel, hiszen talán mégsem mindennapos dolog, hogy nők is propagáljanak egy lehet, hogy radikális atmoszférájúnak ígérkező demonstrációt. Telefonon értük el képviselő asszonyt aki készségesen adott riportot portálunknak, és jogászi szemmel is alaposan kielemezte az ügy vonatkozásait. Ennek a beszélgetésnek közöljük most az összefoglalóját:

Simonné Tóth Mária

Üdvözlöm Önöket! Természetesen nem titok, hogy nem csak megosztottam ezen plakátot, hanem Toroczkai László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnökének hívó szavára Nagyatádról és Barcson fel is utaztunk a budapesti demonstrációra. Miért is? Véleményem szerint a Budaházy György ellen hozott ítélet példa arra, hogy az igazságszolgáltatásban kettős mérce uralkodik. A 13 év fegyházbüntetést igazságtalannak tartom. Teljes részletességgel nem ismerem a peranyagot, de számos eljárási, bizonyítási hibákat tartalmaz. Sok esetben a vádiratot vették figyelembe, kész tényként közölve a vádat, de viszont a védekezés tárgyilagos megállapításait nem vették figyelembe. Érdekesnek találom azt is, hogy évek óta húzódik a per és pont most született ítélet. Emlékezzünk vissza, hogy 2006-ban egy egész ország tüntetett, mennyien voltak az utcán véleményüknek hangot adni, milyen sokféle reagálás történt ezen eseményekre. Nem hinném, hogy ezen időszakban bárkit is a terrorizmus, mint bűncselekmény elkövetése vezérelt volna. Budaházy Györgyék által elkövetett, az ügyészség által hozzájuk köthető vélt vagy valós cselekmény messze van a terrorizmustól.

Budahazy2

Képviselőasszonyt elkísérte férje, a háromfai jobbikos szervezet elnöke, Simon László is, aki szintén kifejtette a számos kérdőjelet hagyó ítélet miatti aggályait.

Simon László

Távol álltak, állnak tőlem az erőszakos bűncselekmények és elítélem őket, viszont a Budaházy György ellen hozott ítélet meglepett. Amíg a gyilkosok már szabadlábon garázdálkodhatnak és kacagnak az igazságszolgáltatáson, amíg több milliós adócsalás-sikkasztás miatt luxusvilláikban boldogan élők szintén nevetnek vagy legyintenek az igazságszolgáltatásra akkor milyen időket élünk és mit is mondhatunk 2016-ban a jogról és az igazságról???

Budahazy3

A Barcsról a tüntetésre felutazók közül Szücs Ferenc vállalta, hogy megosztja velünk gondolatait. A jobbikos aktivistáról tudni kell, hogy köntörfalazás nélküli stílusa, keresetlen szókimondása miatt nemrég önkormányzati bizottsági tagságából is kipenderítették, de mint nyilatkozta, ez csak megedzette elszántságát, még eltökéltebbé tette abban, hogy “minden törvényes lehetőséggel  fel kell lépni a Kádár-rendszer narancsos formában történő újraéledése ellen”

Szücs Ferenc

Szerintem nem csak engem, hanem a közvéleményt is megdöbbentette a Budaházy Gyuri ellen hozott ítélet. Amennyire információim vannak a tárgyalásról és annak menetéről, valamint magáról a bűncselekményről, a 13 évet megfélemlítésnek gondolom. Milyen bizonyítékokról beszélnek? Emlékezetes például, hogy a kapafogú drazsé elvtárs (kérem, kisbetűvel írják a nevét!) mennyire pofára esett, amikor a kísérletező kedvű diákok szántóföldi robbantási gyakorlatát is az úgynevezett terroristák nyakába kívánta varrni. Kérdezem én is, a valódi bűnözők, a hazug-korrupt politikusbűnözők méltó és megfelelő elítélése, elszámoltatása és felelősségre vonása megtörtént már? Biszku békés öregkort megérve párnák közt, nem pedig a börtönben halt meg. De egyetlen, a magyarok vérét korábban hersegve szívó büdös kommunista, ávós pribék sem lett számon kérve. Eddig azt mondtuk, itt nem igazság, hanem jogszolgáltatás van. Ezután már ezt sem mondhatjuk. Itt bírósági véleménynyilvánítás van. Csakhogy az nem jogszolgáltatási, hanem újságírói műfaj. Nekem viszont elegem van a kettős mércéből és ezért tartottam fontosnak, hogy a mai demón részt vegyek. Büszkén és bátran most is magammal hoztam a Dél-somogyi jobbikosok közös zászlaját és ezáltal az üzenetüket is! Ami így szól: Soha nem fogunk behódolni! És legyen ez kritika azon fotelharcosok felé is, akik csak a neten bátrak, csak ott nagy a szájuk, de ha egy ilyen tüntetésre kell személyesen eljönni, akkor mindig találnak kifogást, mindig találnak ürügyet arra, hogy elsunnyogják. Tízszer ennyien kellett volna, hogy itt legyünk!

budahazy4

budahazy5

budahazy6

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: