Otthon / Egyéb / “AZ ÉV LEGNEHEZEBB MECCSE” – MIÉRT TART STORCK A FERÖER-SZIGETEKTŐL?
A kép forrása: alfahir.hu

“AZ ÉV LEGNEHEZEBB MECCSE” – MIÉRT TART STORCK A FERÖER-SZIGETEKTŐL?

Kedd este kezdi meg a világbajnoki selejtező-sorozatot a magyar válogatott Feröer-szigetek ellen. Bernd Storck szokatlanul óvatos és kritikus kijelentéseket tett az elmúlt időszakban.

“Az Eb már mögöttünk van, és a múltat le kell zárni. Most egy új sorozat kezdődik, amelyben a nulláról kell kezdenünk mindent. Persze, az Eb tapasztalatait és pozitív élményeit felhasználva kell elkezdenünk az újabb, még nehezebb feladat teljesítését. Remélem, a szurkolóktól és mindenkitől megkapjuk azt a biztatást, mint Franciaországban. Készen állunk a nyitányra, ami egyáltalán nem lesz könnyű. Természetesen van már egy elképzelés a fejemben a keddi kezdőcsapatot illetően, de erről még korai lenne beszélni most”
– jelentette ki a szövetségi kapitány, mielőtt a csapat elrepült Budapestről a találkozó helyszínére.
A fenti nyilatkozat még az optimistábbak közé tartozott az elmúlt időszakot figyelembe véve. Storck augusztus 31-én például kijelentette:
az év legnehezebb mérkőzése vár a csapatra, még az Európa-bajnokságon sem tartott egyik mérkőzéstől sem annyira, mint ettől.
A szövetségi kapitányt a következő dolgok aggasztják:
  • HIDEG LESZ, ESŐ IS VÁRHATÓ, RÁADÁSUL MŰFÜVES PÁLYÁN KELL JÁTSZANI.
  • TÖBB KULCSJÁTÉKOS HIÁNYZIK: KIRÁLY GÁBOR ÉS JUHÁSZ ROLAND AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGOT KÖVETŐEN VISSZAVONULT A VÁLOGATOTTÓL, LOVRENCSICS GERGŐ, PINTÉR ÁDÁM ÉS GERA ZOLTÁN PEDIG SÉRÜLÉS MIATT MÁR TELKIBEN SEM EDZETT A CSAPATTAL, HANGYA SZILVESZTER, A VASAS FIATAL ALAPEMBERE PEDIG ÉPP AZ EDZŐTÁBORBAN SZEDETT ÖSSZE SÉRÜLÉST, AMI MIATT HAZA IS UTAZOTT. RAJTUK KÍVÜL ELEK ÁKOS, SZALAI ÁDÁM ÉS FIOLA ATTILA SEM TELJESEN EGÉSZSÉGES.
  • A FIZIKAI FELMÉRÉSEK DRÁMAI EREDMÉNYEKET HOZTAK, STORCK AZT MONDTA, HA EZEKET VESZI ALAPUL, AKKOR EGYÁLTALÁN NEM MEGLEPŐ, HOGY KORÁBBAN NEM SIKERÜLT NAGY TORNÁRA KIJUTNIA A MAGYAR VÁLOGATOTTNAK.
  • EBBEN A KLUBOK SEM IGAZÁN EGYÜTTMŰKÖDŐEK: A VASAS, A FERENCVÁROS ÉS A HALADÁS MÁR A SZÖVETSÉG ÁLTAL JAVASOLT RENDSZER SZERINT TESZTELI AZ IDÉNY ELŐTT A JÁTÉKOSOKAT, A TÖBBIEK AZONBAN NEM. “MAGYARORSZÁGON MÉG MINDEN KLUB A MAGA ÚTJÁT JÁRJA, DE SZERETNÉK VISSZAKÉRDEZNI. MIÉRT VAN AZ, HOGY MINDENKI A VÁLOGATOTTÓL VÁRJA EL A NEMZETKÖZI SIKEREKET, MIKÖZBEN A KLUBOK NEM KÉPESEK ERRE? AZ EGYETLEN MAGYAR VÁLOGATOTT JÁTÉKOS, AKI TOP SZINTEN, A BAJNOKOK LIGÁJÁBAN IS MEGMUTATHATJA MAGÁT, AZ NIKOLICS NEMANJA, A LEGIA WARSZAWA JÁTÉKOSA” – MONDTA A SZÖVETSÉGI KAPITÁNY.
A fent említetteken túl gondok lehetnek a játékosok motivációjával is. Bár az információt a Bocsák Miklós-féle Sport Plusz szellőztette meg, így érdemes óvatosan kezelni, a lapnak a válogatott ügyeit ismerő informátor állítólag azt mondta, Storckot felháborította a futballisták hozzáállása is: nem látja a tüzet és a koncentráltságot a játékosok szemében. A lap információi szerint a játékosok nem igazán tudták túltenni magukat azon, hogy a jó Eb-szereplés dacára nem kapkodtak értük az európai klubok.
fotó: mlsz.hu
fotó: mlsz.hu
Nagy Ádámnak sikerült az olasz Bolognába szerződnie, de Dzsudzsák Balázs Szaúd-Arábiában, Bese Barnabás a francia másodosztályban, Korhut Mihály Izraelben kötött ki, az NBII-be kiesett Puskás Akadémia játékosa, Fiola Attila pedig az átigazolási időszak utolsó napján a Videotonba menekült. Stieber Németországon belül váltott klubot, csakúgy, mint Kleinheisler László, aki továbbra sem fér be a Werder kezdőjébe, ezért kölcsönadták a Darmstadtnak.
A magyar válogatott ráadásul meglehetősen rutintalan kerettel vág neki a selejtezősorozatnak, igaz, ebben szerepet játszanak a már említett sérülések is. A keret átlagéletkora 25,5 év, ezzel az Eb-n – ahol még 28 volt – a legfiatalabb csapatnak számítottunk volna.

AZÉRT ILLENE NYERNI

A fenti körülmények ellenére azért elmondható: illene nyerni a csoport egyik leggyengébb  csapata ellen, még akkor is, ha az előző selejtezősorozatban kétszer is megszenvedtünk ellenük.
A keret legértékesebb játékosa a dán AC Horsens csapatában szereplő Hallur Hansson, aki a Transfermarkt szerint 300 ezer eurót ér. A keretben összesen tíz olyan játékos szerepel, akik Izlandon, Dániában vagy Norvégiában futballoznak, javarészt alacsonyabb osztályú klubokban.
A keretben számos olyan játékos található, akik munka mellett futballoznak, akad köztük ács, villanyszerelő, asztalos, útépítő és ügyvéd is.
Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Gyöngyösi Bayernek: “A nyilas-kommunistákat nem nálam kell keresni, hanem saját magánál, kezdve a nagyapjával”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke kemény hangú nyílt levélben válaszolt Bayer Zsoltnak, a Fidesz 5-ös …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: