Otthon / Sportos / Megvan az első magyar érem a paralimpián
Tunkel Nándor Fotó: Ueslei Marcelino

Megvan az első magyar érem a paralimpián

Az erőemelő Tunkel Nándor 155 kilós teljesítménnyel bronzérmes lett a 49 kilogrammos súlycsoportban a riói paralimpia első, csütörtöki versenynapján, így övé a magyar küldöttség első dobogós helye – jelentette az MTI.

Tunkel Nándor Fotó: Ueslei Marcelino
Tunkel Nándor
Fotó: Ueslei Marcelino

A Power Station SE pályafutása első paralimpiáján szereplő 28 éves zalaigricei versenyzője elsőre 150 kilót teljesített, majd 155-öt. Háromból két bíró megadta a gyakorlatot, ezért érvényes volt.

Végül ugyan nem jött össze neki a 160 kilós egyéni csúcs, de ezzel is magabiztosan szerezte meg a harmadik helyet.

“Sikerült kizárnom a külvilágot, ilyenkor verseny közben én már csak magammal és a súllyal szeretek foglalkozni” – nyilatkozott az eredményhirdetés után Tunkel Nándor. “Edzőmmel titkon számítottunk a bronzéremre. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült. A 160 kiló edzésen kétszer már összejött, ezért kicsit fájó, hogy most nem, de a harmadik gyakorlatra fejben kicsit szétestem, mivel már biztos volt a harmadik hely.”

Tunkel kisebb pihenő után megkezdi a felkészülést a jövő évi, mexikói világbajnokságra, illetve szeretne ott lenni 2020-ban Tokióban is.

erőemelés, férfi 49 kg, paralimpiai bajnok:

  • Le Van Cong (Vietnám) 181 kg – világcsúcs 
  • 2. Omar Qarada (Jordánia) 177
  • 3. TUNKEL NÁNDOR 155

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Egy orosz tornász az Ukrajna elleni invázió támogatását szimbolizáló Z betűvel a dresszén állt ukrán versenytársa mellé a dobogón

Ivan Kulijak orosz tornász viselkedését sokkolónak nevezték. A szombati versenyt az ukrán Kovtun Illija nyerte …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: