Otthon / Migráció / Keresés RssFacebookHírlevélCímkék Nótin Tamás képe Nótin Tamás 2016. 09. 11. 18:56 ANGELA MERKEL NÉMETORSZÁG BEVÁNDORLÁS AFD A NÉMETEK ELSÖPRŐ TÖBBSÉGE ELUTASÍTJA MERKEL MENEKÜLTPOLITIKÁJÁT
A kép forrása: alfahir.hu

Keresés RssFacebookHírlevélCímkék Nótin Tamás képe Nótin Tamás 2016. 09. 11. 18:56 ANGELA MERKEL NÉMETORSZÁG BEVÁNDORLÁS AFD A NÉMETEK ELSÖPRŐ TÖBBSÉGE ELUTASÍTJA MERKEL MENEKÜLTPOLITIKÁJÁT

Számos figyelmeztetést kapott már Angela Merkel és kormánya, hogy Berlin eddigi menekültpolitikája zsákutca. Korábbi közvélemény-kutatások Merkel népszerűségének zuhanását jelezték, a Mecklenburg-Elő-Pomerániában tartott tartományi választáson megalázó vereséget szenvedett a kancellár pártja, a szövetséges testvérpárt, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) folyamatosan irányváltásért rimánkodik, közben a radikális jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egyre inkább megerősödőben van.

A németek egyértelmű többsége elutasítja Angela Merkel menekültpolitikáját és korrekciót akar – ezt igazolják azok a közvélemény-kutatási adatok, amelyek a Der Spiegel megrendelésére készített TNS kutatóintézet felmérésében szerepelnek. Több mint ezer német állampolgárt kérdeztek meg kedden és szerdán Merkel menekültpolitikájáról.

A megkérdezettek 82 százaléka változást akar a menekültpolitikában, 28 százalék úgy véli, alapjaiban kell megváltoztatni Merkel politikáját. 54 százalék szerint részben, 15 százalék azonban azon az állásponton van, hogy a német kancellárnak teljesen hűnek kell maradnia az irányvonalához.

A Mecklenburg-Elő-Pomerániában tartott tartományi választáson elszenvedett vereség és az AfD sikere után a bajor testvérpárt, a CSU tovább erősítette kritikáját Merkellel szemben. Az emberek „nem akarják ezt a berlini politikát”, Berlin azonban „többszöri felszólítás” ellenére sem változtatott menekültpolitikáján. Ez vezetett a CDU„katasztrofális” eredményéhez a mecklenburg-elő-pomerániai tartományi választáson – jelentette ki a napokban Horst Seehofer, bajor kormányfő, a CSU elnöke.

Angela Merkel a választási eredményre reagálva szerdán a Bundestagban azt mondta: Az AfD előretörése kihívás a Bundestag valamennyi pártjának, megbirkózni pedig csak úgy lehet vele, ha “mindenki ragaszkodik az igazsághoz”, és mérsékelt hangnemben politizál. A német kancellár hozzátette: nem szabad bekapcsolódni a „nyelvi eldurvulás” folyamatába, és nem szabad követni azokat, akik „lózungokra és látszólag egyszerű megoldásokra” építenek.

Továbbá kijelentette: komolyan kell venni a választók aggodalmait, önkritikusan meg kell vizsgálni, hogy mit kell másként csinálni, és ragaszkodni kell a tényekhez.

„Ha kitartunk az igazság mellett, visszanyerjük a legfontosabbat, amire szükségünk van: az emberek bizalmát”

– mondta Angela Merkel.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: