Otthon / Ország-Világ / Már hat éremnél jár a magyar paralimpiai csapat
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Már hat éremnél jár a magyar paralimpiai csapat

Osváth Richárd kerekesszékes kardozó ezüstérmes lett a riói paralimpián, míg az asztaliteniszező Pálos Péter bronzérmet szerzett. A magyar csapatnak így már hat érme van a paralimpiáról, két ezüst és négy bronz.

A kard döntőben az ukrán Andrij Demcsuk 15-8-ra győzte le Osváthot, akinek amúgy a tőr az erősebb fegyverneme. Osváth csak az első tusig vezetett, utána az ukrán dominált, 2-2 után elhúzott, mindig megelőzte a magyart, aki még egy büntetőtust is kapott, mert a félidőben idő előtt levette a sisakját. A meccs második felében feljavult, de 10-5 volt a legszorosabb állás, Demcsuknak nem kellett kockáztatnia, nyugodtan vívhatott, ezt ki is használta, behúzta a győzelmet.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A szatmárnémeti születésű Osváth ígéretes vívó volt, bekerült a román válogatottba, egy sérülés azonban kettétörte a pályafutását. Több műtét után egy 2008-as baleset óta nem tudja behajlítani a jobb lábát. A para-karrierje már Magyarországon indult: paralimpiai bronz-, világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes volt Rio előtt.

Érem pingpongban is

Az enyhén értelmi fogyatékosok között induló Pálos Péter (S11) a dél-koreai Kim Dzsitae ellen játszott, 38 perc alatt 3-2-re nyert.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Rekordsokan, 17 ezren indulnak az Ultrabalatonon hétvégén

Várhatóan 17 ezren állnak rajthoz Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvényén, a XVI. NN Ultrabalatonon, a szervezők szerint …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: