Otthon / Ország-Világ / Gyurcsány bedobta a kémbombát: KGB-sek Magyarországon
Fotó: Huszti István / Index

Gyurcsány bedobta a kémbombát: KGB-sek Magyarországon

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, az ellenzéki DK elnöke a 2006-os zavargások tizedik évfordulója alkalmából a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsnak adott interjút, amelyet aHvg.hu szemléz.

A szemlében három figyelemre méltó állítást fogalmaz meg, amelyből a legelső régóta ismert véleménye, azaz, hogy a 2006-os zavargásokban a Fidesz közép- és felsővezetői is érintettek voltak.

Fotó: Huszti István / Index
Fotó: Huszti István / Index

Gyurcsány szerint államtitokról van szó, amelyekből „van másolat, így azt a fideszesek kormányváltás esetén sem tudják eltüntetni”.

Érdekesebb az az állítása, amelyben a Magyarországon tevékenykedő külföldi titkosszolgálatokról beszél. Szerinte a mindenkori magyar miniszterelnök személyes üzleti ügyeiről, vagyoni helyzetéről nagyjából mindent tudnak ezek a szervezetek.

Ha azért kérdezi, hogy tudhatnak-e ezek a szolgálatok valamit, amivel egy magyar miniszterelnököt lehet zsarolni, akkor azt mondom, igen, tudhatnak.

Őt például az amerikai szervek nyomásgyakorlással próbálták rávenni energiaügyi döntésekre, de elmondása szerint csak verbális nyomásgyakorlással találkozott.

A harmadik állítás is nagyon súlyos, szerinte ma Magyarországon 100-as nagyságrendben vannak orosz titkosszolgák:

Ma Magyarországon nagyjából 600-800 ember egészen biztosan dolgozik valamilyen minőségben a KGB-nek – mondják a szakértőink. Ez nem kevés.

Az ő idejében ennek a felét említi.

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: