Otthon / Somogy megye / Hatalmas fogás: újra horogra akadt az IBCC rekordpontya – fotó
A kép forrása: sonline.hu

Hatalmas fogás: újra horogra akadt az IBCC rekordpontya – fotó

A 23,80 kg súllyal mérlegelt kapitális tőponty ezúttal Badacsonynál bukkant fel. Ez a példány a legnagyobb ismert balatoni ponty, amióta bevezették a behúzós horgászatot a magyar tengeren.

– A hal tavaly április 25-én az első IBCC (Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa) verseny zárónapján akadt Tulipán Tibor kollégánk horgára Révfülöpön, aki az akkor 23,60 kilógrammot nyomó tövessel megnyerte a verseny legnagyobb haláért járó elismerést – tájékoztatott Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője. – A verseny után a fotókat jobban szemügyre véve Bujáki Géza jelezte nekünk, hogy még 2014 májusában ugyanezt a halat már megfogta Balatonlellén, akkor 22,50 kg-os súllyal. Mint a hal első igazolt horogra kerítőjét kértük meg, hogy keresztelje el a pontyot, aki a Töves Lelle nevet kapta. A vezetéknév a formájára, az utóneve pedig a megfogása helyére utal.

Különös és egyedi ismertetőjele ennek a halnak egy ötös pikkelycsavar, ami a testének jobb oldalán, a kopoltyúfedő mellett található.
– A történet aztán a minap hajnalban folytatódott: Németh Valternak sikerült megakasztania, majd társa, Szeli Norbert segítségével szákba terelnie Töves Lellét – tette hozzá a halgazdálkodási társaság horgászati ágazatvezetője. – Mivel látták, hogy rendkívüli pontyról van szó, jelezték társaságunknak, mi pedig engedélyeztük, hogy kíméletesen, pontyzsákban tárolják a halat, amíg kollégánk a helyszínre érkezik. A két horgászt – a fogásért és a rendkívül kíméletes bánásmódért – elismerésünk jeléül megajándékozzuk egy jövő évi egyhetes behúzós horgászati lehetőséggel. Az a szerencsés horgász pedig, aki legközelebb horgára keríti Töves Lellét, éves balatoni területi jegyet nyer.

Forrás: sonline.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Sok munkát ad a vihar a megye tűzoltóinak

Csúnyán elverte a jég Kaposvárt és környékét. A viharos időjárás miatt sok a teendője a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: