Otthon / Ország-Világ / Az október 2-ai kvótareferendumon az állampolgárok is tehetnek a haza védelméért – mondta a honvédelmi miniszter a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában.
A kép forrása: internet

Az október 2-ai kvótareferendumon az állampolgárok is tehetnek a haza védelméért – mondta a honvédelmi miniszter a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában.

A Jobbik sajnálatát fejezi ki a marcali szülészet megszüntetése miatt, és most ellenzékből, majd kormányon is azon fog dolgozni, hogy a lakosoktól elvett és távolra költöztetett egészségügyi szolgáltatások egyszer visszatérhessenek a városba, és ott biztonságos keretek között ismét megindulhasson a munka – írta vasárnapi közleményében Kesztyüs Attila, a Jobbik marcali önkormányzati képviselője és Lukács László György frakcióvezető-helyettes.

A jobbikosok szerint mikor az ország egészségügyi vezetése kórházi osztályok megszüntetésével kapcsolatban kihasználatlanságról és anyagi okokról beszél, akkor meglévő intézmények helyett újakat építenek 20-30 kilométerrel arrébb. Miközben a Marcaliban újonnan épített műtéti tömböt teljesen tönkreteszik, eközben Fonyódon új műtéti tömböt akarnak létrehozni. Ezek a felesleges beruházások milliárdokat vesznek el a száz sebből vérző egészségügyből, és tömik tele a kormányközeli cimborák zsebét – fogalmaztak.

Úgy vélik, ami Marcaliban történik, jól mutatja, hogy az elmúlt 26 év mindenkori kormányai ellátásszervezés szempontjából megbuktak, és a jelenlegi kormány sem a lakosság érdekei szerint dönt, hanem saját érdekvitáinak eredménye szerint.

“Mióta a Marcali Városi Kórház csak az egyik telephelye lett a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórháznak a somogyi településen ez nem az első ilyen eset. Mindnyájan hálával és köszönettel tartozunk azért a több évtizedes szakszerű és komoly munkáért, amit a városért és a kórházhoz tartozó hatvanezer emberért tettek az osztályon. Köszönet, hogy itt születhettünk és születhettek a gyermekeink.

Gyalázat, hogy egyszerű számok mögé bújva és egy szomorú halálesettel takarózva bevertek egy újabb szöget a marcali kórház koporsójába. Tisztán látható így felgyorsul az a folyamat, amelynek a végén egy több milliárdért felépített, de tartalom nélküli épület marad a szebb napokat megélt intézményből.”

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: