Otthon / Ország-Világ / Házkutatást tartottak egy fideszes országgyűlési képviselőnél, a képviselő szerint ez butaság
MTI Fotó: Rosta Tibor

Házkutatást tartottak egy fideszes országgyűlési képviselőnél, a képviselő szerint ez butaság

Házkutatást tartott a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi házánál, valamint felesége szüleinél még júliusban – értesült helyi forrásokból az Index.

A Központi Nyomozó Főügyészség nem cáfolta értesülésünket, Nagy Andrea szóvivő mindössze annyit írt, hogy a kérdéseinkre “jelenleg nem áll módomban tájékoztatást adni”.

Frissítés: kerestük az ügyben Simonka Györgyöt is, aki levelünkre azt válaszolta:

 ilyen nem volt, ez butaság.

Simonka neve a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben bukkant fel. A rendszeresen korrupciós ügyekről beszámoló LMP-s Hadházy Ákos nemrég azt állította, hogy Dél-Békésben ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. bonyolította több nagy projekt előkészítését és pályáztatását, mint amelyik Mengyi pályázataival kapcsolatban. Az egyik, 1,8 milliárdos programot az a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka rokonai, munkatársai bukkannak fel.

Frissítés: Simonka egy közleményt is kiadott, ami szerint politikai zavarkeltés folyik a kvótanépszavazás miatt:

“Nem tartottak házkutatást újkígyósi ingatlanomban, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanságot állítanak. Az ügy a szándékos politikai zavarkeltés kategóriájába tartozik. Nem meglepő, hogy a népszavazási kampány kellős közepén mindent bevetnek, hogy a munkánkat hátráltassák. De nem vehetjük le a szemünket a célról, a betelepítési kvóta elleni népszavazás nemzeti ügy, és a családjaink biztonságát veszélyeztető kérdés.”

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: