Otthon / Dél-somogyi hírek / Politikusjárás Dél-Somogyban
a helyiek közül sokan panaszkodtak a szüreti bál utáni botrányra, mert integrálhatatlan, más szórakozását tönkre tevő barbároknak muszáj volt ott is verekedést kirobbantaniuk...

Politikusjárás Dél-Somogyban

Tatárjárás. Sáskajárás. Politikusjárás. Megbolydult kies környékünk nyugalma, hiszen a közelgő kvótanépszavazás miatt sorra tartják lakossági fórumaikat a politikai pártok megmondóemberei.

A képek forrása: internet
A képek forrása: internet

Nagyatádon a fideszes Tuzson Bence beszélt a bevándorlás kártékony hatásairól, míg Barcson a szintén narancsos nagyágyú, Tállai András fog csütörtökön sertepertélni. A futottak még unszimpatikus kategóriájába tartozó DK is elküldi megyei főemberét a Dráva parti kisvárosba, de kedden a ballib gyurcsányistáknál jóval szerethetőbb, ámbár környékünkön csupán igazi törpepárti népszerűségnek örvendő LMP is roadshow-ozott egy kicsit a választókerületben.

A jobbikos színekben a parlamentbe került Ander Balázstól meg már megszoktuk, hogy állandóan felbukkan valahol. Facebook oldalán az „Isten szabad ege alatt” tartott köztéri fogadóórákra invitálta és invitálja az érintett falvak népét. Ma Somogytarnócán, Bolhón, valamint Drávaszentesen beszélgetett el az érdeklődőkkel. Holnap pedig Szulok, Kálmáncsa, Homokszentgyörgy és Lad polgárait várja egy kötetlen eszmecserére.

Információink szerint egyébként Bolhón, az ottani jobbikos önkormányzati képviselő szerette volna, ha meghívják Andert a hétvégi falunapra, de ezt a többi képviselő ellenezte, mondván, hogy a térség egyéniben megválasztott képviselője nem ő, hanem a csurgói Szászfalvi.

Berkics Arnol, jobbikos bolhói önkormányzati képviselő társaságában
Berkics Arnold, jobbikos bolhói önkormányzati képviselő társaságában

Ez igaz, hiszen Ander listáról került be, viszont a mérleg másik serpenyőjében az is ott van, hogy a modern parlamentarizmus történetében annyit képviselő még nem szólt Dél-Somogy problémáiról a T. Házban, mint a barcsi volt töritanár. És a vízvári kisiskola ügyében sem a körzet egyéni képviselője, hanem ő emelte fel a hangját. Kérdésünkre csak annyit mondott, hogy hiába listán jutott be az országgyűlésbe, attól még ezer százalékosan Dél-somogyi, és a továbbiakban is mindent el fog követni annak érdekében, hogy az urak ott fönt visszahelyezzék ezt a sokat szenvedett térséget a térképre. Ha pedig mindezek ellenére a falu elöljárói számára továbbra is nemkívánatos vendég valamelyik falunapon, akkor sem fog megsértődni, teszi tovább a dolgát. Például olyan formában, hogy köztéri fogadóórát tart adott településen. Jelezve, hogy ha a helyi potentátok nem is kíváncsiak rá, ő azért továbbra is kíváncsi az ottani emberek véleményére, továbbra is szívesen beszélget az érdeklődő polgárokkal. Portálunk ehhez csak annyit tud hozzátenni, hogy nagyon helyes!

a helyiek közül sokan panaszkodtak a szüreti bál utáni botrányra, mert integrálhatatlan, más szórakozását tönkre tevő barbároknak muszáj volt ott is verekedést kirobbantaniuk...
Rögtönzött utcafórum Bolhón – a helyiek közül sokan panaszkodtak a szüreti bál utáni botrányra, mert integrálhatatlan, más szórakozását tönkre tevő barbároknak muszáj volt ott is verekedést kirobbantaniuk…

Nem csak a falunapokon kéne a fejét tömnie a többi képviselőnek sem! Néha-néha szóba kellene állni a kisnyugdíjasokkal, a közmunkásokkal, egyszerű melósokkal is, hogy jobban értsék a valóságot, és ne csak baromságokat dumáljanak. (Egyébként a jó kondiban lévő Andert elnézve, nem is hisszük, hogy megsínylené az ingyenzaba hiányát.)

Telefonos érdeklődésünkre elmondta, hogy ma is sok szó esett a korrupcióról, és a legtöbb ember egyetértett azzal, hogy a Fidesz már utolérte az MSZP-t a korrupció tekintetében, sőt, már le is körözte azt. Az oligarcháknak mindig akad néhány milliárd, viszont a kormány az egyszerű emberek életeken spórol, hogy jusson pénz korrupcióra.

Somogytarnócán sem volt eredménytelen a köztéri fogadóóra - a helybéliek szerint a kormány magára hagyta a vidéket, lemondott a falvakról
Somogytarnócán sem volt eredménytelen a köztéri fogadóóra – a helybéliek szerint a kormány magára hagyta a vidéket, lemondott a falvakról

Az emberek mindenütt egyetértettek azzal, hogy ne a korrupt politikusoknak kelljen visszaosztani 20-30-40 esetleg 90 százalékot, hanem a munkavállalóknak, mert bizony a legfontosabb felzárkóztató program a bérfelzárkóztatás. Az ellenzéki honatya elmondta azt is, hogy véleménye szerint egyre nagyobb a kiábrándulás a magát baloldalnak nevező masszából is, mert a legtöbb vidéki ember világosan felismerte, a baloldali pártok célja nem a kormányzás, hanem még egyszer bejutni a parlamentbe, tehát a baloldalra adott szavazat elveszett szavazat, az a Fideszt erősíti.

Bolhón legalább vannak még tehenek
Bolhón legalább vannak még tehenek

Rákérdeztünk a népszavazás ügyére is. (Noha a vízcsapból is ez folyik, de azért töredelmesen bevalljuk olvasóinknak, hogy mi sem akarunk örök életében segélyre szoruló afgán kecskepásztort, írástudatlan szomálit, integrálhatatlan iszlám vallási fanatikust a környékünkre betelepítve látni.) Ander egyértelművé tette, hogy a Jobbik tudott volna a kormány módszerénél egy jobb, biztosabb, olcsóbb megoldást is, hiszen a nemzeti néppárt javaslata szerint az alaptörvénybe kellett volna beemelni a kvóta elutasítását. Véleménye szerint nem

Drávaszentesen
Drávaszentesen

az a kérdés, hogyan szavaz a magyar emberek túlnyomó többsége, hiszen borítékolható a „nem”-ek elsöprő többsége. A népszavazás egyedüli kérdése: érvényes lesz-e? Brüsszel nem is kérhetne többet Orbántól, mint egy érvénytelen népszavazást, ez pedig óriási veszélyeket hordoz magában.

Drávaszentesen is úgy érzik, hogy már csak a Jobbikban bízhatnak
Drávaszentesen is úgy érzik, hogy már csak a Jobbikban bízhatnak

Hozzátette még, hogy a letelepedési kötvénnyel tízezerszám árulja a magyar állampolgárságot a kormány, kétes hátterű idegeneknek, de pártja, a Jobbik ennek is véget vetne.

Ui.: Egyébként portálunknál tökre örülünk annak (no, jó, nem annyira…), hogy ekkora lett a politikussűrűség Dél-Somogyban.

Egyre kevesebben veszik be a rágalmakat, hogy a Jobbik egy szélsőséges párt
Egyre kevesebben veszik be a rágalmakat, hogy a Jobbik egy szélsőséges párt

De azt még jobban tudnánk értékelni, ha nem csak a rizsa nyomatásának lennénk a célterülete. Hanem, máskor sem tojnák le a t. politikusok ezt a jobb sorsa érdemes régiót, és nem csak a jobbikos Ander hozná fel a parlamentben az itt élő emberek problémáit.

szulok

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Osztályok szűnhetnek meg a Nagyatádi Kórházban? Vajon igaz a pletyka?

Az a szóbeszéd járja, hogy Nagyatádon megszüntetnék az aktív kórházi ágyak számát, a belgyógyászat, a …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: