Otthon / Migráció / Egyre több a no-go zóna Európában
A kép forrása: internet

Egyre több a no-go zóna Európában

Nem nyugszik az úgynevezett no-go zónák körüli vita. Ezek azok a jellemzően nagyvárosokban fekvő, nagyrészt bevándorlók lakta városrészek, ahová nem ajánlatos kívülállóként, turistaként vagy nőként bemenni.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel az angol közszolgálati tévé, a BBC készített interjút a napokban. A műsorvezető egy olyan magyar szórólap miatt támadta a külügyért, amelyben az európai, és köztük a londoni no-go zónák szerepeltek.
Míg egyes magyar hírportálok – mondhatni – azon örvendeztek, hogy – szerintük legalábbis – a BBC műsorvezetője kioktatta a magyar külügyminisztert, addig maguk az érintettek, tehát például az angol kommentelők a BBC műsorvezetőjét támadták.

A pestisrácok.hu szemezgetett a hozzászólások közül. Volt, aki ostobának nevezte a tévést, más arról írt, hogy a műsorvezetőnek több időt kellene a szabad ég alatt lennie, és hogy a BBC újságíróinak meg kellene próbálniuk egy kis időt a forgatócsoport és rendőri védelem nélkül az utcán tölteniük.

Éppen a BBC-s interjúval egy időben jelent meg a Mandiner magyar hírportálon Roger Scruton angol sztárfilozófus interjúja. Arra a kérdésre, hogy vannak-e náluk no-go zónák, Scruton rávágta, hogy vannak.

Ez után elmondták Scrutonnak, Magyarországon vita van arról, hogy Európa, köztük Nagy-Britannia tele van-e olyan helyekkel, ahová fehér ember nem teheti be a lábát. Scruton úgy felelt: beteheti, csak nem túl biztonságos. Bradford városát hozta példának, ahol elmondása szerint muszlim bandák kizsákmányolnak, kihasználnak fiatal lányokat.

Egyre több a problémás környék 

A csütörtök esti Híradóban az M1 is megkérdezte tudósítóit a témáról. Elmondták: az európai nagyvárosokban egyre több a no-go zóna.

Párizs, Marseille és több más nagyváros egyes peremkerületei hosszú évtizedek alatt gettósodtak el, ezekre a helyekre nem tanácsos, de – mivel a tömegközlekedési hálózat kikerüli ezeket – nem is igen lehet eljutni – hangzott el a hírműsorban.

London számos részén is ritka vendég a turista, mondta el a helyi tudósító, hozzátéve, nagyon koncentrált a brit főváros idegenforgalma, a látogatók szinte kizárólag a metropolisz azon öt százalékát keresik fel, ahol a legfőbb látványosságok találhatóak.

Berlinben, ahol nem no-go zónákról, hanem problémás vagy kriminalitással terhelt helyekről, “félelemzónákról” beszélnek, tíz év alatt 18-ról 23-ra nőtt az ilyen övezetek száma, de a szintén sok bevándorló lakta Észak-Rajna-Vesztfáliában is vannak ilyen helyek, ahol naponta történnek atrocitások, és ahová a rendőrség csak nagy erőkkel vonul ki.

A tudósító közlése szerint a probléma a múlt vasárnapi berlini választásokon is fontos téma volt.

Forrás: hirado.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: