Otthon / Ország-Világ / Túlélte a szibériai vadont egy 3 éves gyerek

Túlélte a szibériai vadont egy 3 éves gyerek

Túlélt három napot a szibériai vadonban egy 3 éves kisfiú, aki egy medvék és farkasok által lakott elhagyatott területet küzdött az életéért a dermesztő hidegben.

A kisfiú egy kutya után indult meg az erdőbe egy szál pólóban a szibériai Khut falujából még vasárnap, szeptember 18-án. Nagymamája vigyázott rá, de a gyerek gondolkodás nélkül elindult egy kutyus után a tajgába. Még kabátja sem volt rajta, csupán egy kis csokoládét vitt magával – írta a Siberian Times.

Ezután  3 napig nem látták. Több mint száz ember kutatott utána egy 120 négyzetkilométeres erdős területen. Nemcsak a fagytól féltették Tserin Dopchut : a vadon élő állatok mellett a gyors folyók is könnyen a vesztét okozhatták volna.

A kép forrása: twitter
A kép forrása: twitter

Tserin szerencsére nem tervezett újabb felfedezőutat. Ahogy belátta, hogy eltévedt, azonnal menedék után nézett. Talált egy vörösfenyőt, ami felfogta az esőt és biztonságot adott neki, így szárazon, maradék csokiját majszolgatva élte túl a veszélyes kalandot.

Végül három nappal később, nagybátyja szólongatására jött elő. Nem volt sokkos állapotban, ahogy rokona nyakába borult, rögtön a játékautójáról érdeklődött. Az orvosi vizsgálat szerint sem lett semmi baja.

Mikor visszavitték nagymamájához, az egész falu ovációval köszöntette, és már azt tervezgetik, hogy hegyi mentőnek küldik a fiút, hiszen az erdei kalandja is bebizonyította, hogy rendkívül szívós gyerek.

Forrás: hirado.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: