Otthon / Ország-Világ / Jogerősen is felmentették Gaudi-Nagyot
A kép forrása: internet

Jogerősen is felmentették Gaudi-Nagyot

Helybenhagyta az elsőfokú, felmentő ítéletet pénteken a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a Gaudi-Nagy Tamás ellen két éve indult büntetőügyben.

A volt jobbikos országgyűlési képviselőt, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjét személyi szabadság megsértésére és minősített garázdaságra való felbujtással vádolta az ügyészség, mert szerinte az ő beszédének hatására köpték le Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét egy 2014. májusi, Kossuth téri földvédő tüntetésen. Pásztor az eset nyomán nem tett feljelentést, ám az ügyészség vádat emelt, és felfüggesztett börtönt kért Gaudira és két nőre. Az egyikőjük két hónapig ült előzetesben, a másik egy napig volt őrizetben. Tavaly első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) bűncselekmény hiányában fölmentette a jogvédőt és a harmadrendű vádlottat, viszont az elsőrendű vádlottat közérdekű munkára ítélte. Ezt hagyta helyben Csákány Ildikó másodfokú tanácsa. Szerinte a PKKB helyesen értékelte a bizonyítékokat, azokból helyes következtetéseket vont le, a tüntetésen nem volt lincshangulat, Gaudi pedig véleménynyilvánításra, nem pedig bűncselekményre hívott fel.

Gaudi-Nagy lapunknak üdvözölte, hogy egyre több bíró van, aki képes és kész a törvényességnek és az igazságosságnak egyszerre érvényt szerezni. Másrészt gyalázatosnak nevezte, hogy a rendőrség és az ügyészség miatt egyáltalán idáig eljutott ez a „koncepciós” eljárás.

Forrás: mno.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: