Otthon / Ország-Világ / Négy nőt lőttek le egy amerikai plázában
EPA/SGT. MARK FRANCIS / WASHINGTON STATE PATROL

Négy nőt lőttek le egy amerikai plázában

Több mint tíz lövést adott le az a fegyveres, aki a legfrissebb hírek szerint négy nőt lőtt agyon az Egyesült Államokban, a Washington állambeli Burlingtonban péntek este, egy bevásárlóközpontban.

A lövöldözés az állam székhelyétől, Seattle-től 97 kilométerre északra történt.

A hatóságok először arról számoltak be, hogy négy halálos áldozata volt a támadásnak, majd ezt módosították háromra, végül ismét négyre. Mark Francis őrmester, rendőrségi szóvivő a változtatásokat azzal magyarázta, hogy az épület átfésülése közben folyamatosan módosultak az információk. Az esetnek egy férfi sebesültje is van – tette hozzá.

EPA/SGT. MARK FRANCIS / WASHINGTON STATE PATROL
EPA/SGT. MARK FRANCIS / WASHINGTON STATE PATROL

A feltételezett támadóról elmondta, hogy “spanyolos” kinézetű, fekete ruhát viselő fegyverest keresnek, akit utoljára egy autópálya felé láttak menekülni. Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az indítéka a támadásra, amelyet a bevásárlóközpont egyik áruházának kozmetikai részlegén követett el vadászpuskával.

A térfigyelő kamera rögzítette a történteket, ennek egy részletét a rendőrség nyilvánosságra hozta, ezen egy férfi látható puskával a kezében.

Egy szemtanú, Cari Caswell elmondta, hogy éppen a próbafülkében volt. Négy léggömb pukkanásra emlékeztető hangot hallott, majd még nyolc hasonlót. Hirtelen csend támadt, jobbnak látta, hogy meglapuljon a fülkében. Ez után egy nő segítségért kiáltott. Később egy férfi és egy nő jött oda hozzá, majd mindannyian kimenekültek az áruházból.

Egy másik szemtanú, a helyszínhez közeli olasz étterem üzemeltetője, amikor értesült a lövöldözésről gyorsan bezárta a vendéglátóhely bejárati ajtaját. Hallotta, ahogy az emberek sikoltoznak. Látta azt is, ahogy a helyszínre megérkeztek a fegyveres rendőrök.

A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthonukban, amennyiben gyanús dolgokat észlelnek, haladéktalanul tájékoztassák a rendőrséget.

MTI

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: