Otthon / Migráció / A magyar határ megnyitásáért tüntettek Belgrádban
A kép forrása: internet

A magyar határ megnyitásáért tüntettek Belgrádban

Belgrád, Szerbia: Körülbelül 150-200 migráns tüntetett kedden délelőtt a központi buszállomásnál. A forgalom kis időre leállt a környéken. Az M1 híradójának napok óta helyszínen lévő tudósítójának azt mondták, hogy a magyar-szerb határ megnyitásáért demonstrálnak. Egy csoport az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának belgrádi épületéhez vonult, majd gyalog elindult észak felé, a magyar határhoz. A Tanjug tudósítója 335 embert számolt meg, akik Újbelgrádon át rendőri kísérettel elérték Zimonyt (Zemun). A Blic.rs szerint mindannyian harminc év alatti férfiak, főleg afgánok, irakiak és pakisztániak. Egyikük elmondta, tudják, hogy hosszú út áll előttük a határig, ezért lehet, hogy vonatra szállnak. A táv körülbelül kétszáz kilométer, gyalog, megállás nélkül negyven óra alatt  lehet  megtenni.

Bechet, Románia: A Duna-parton fogtak el tizenhat határsértőt, akik két csónakkal keltek át a folyón. Iraki állampolgárok, hat gyerek is volt köztük. Azt állították, hogy Törökország és Bulgária érintésével érkeztek Romániába, ahonnan Németországba szerettek volna eljutni. Az embercsempészeknek 35 ezer eurónyi (10,8 millió forint) összeget fizettek családonként. A román határrendőrség majdnem minden nap beszámol hasonló esetekről a Szerbiával és Bulgáriával közös határszakaszon. Szeptember elején hatan fulladtak vízbe a Duna bulgáriai szakaszán. (MTI)

Athén, Görögország: 280 ember érkezett illegálisan a török partoktól az elmúlt 24 órában. A görög szigeteken továbbra is feszült a helyzet a sok menekült miatt. Leszboszon, Híoszon, Kószon, Léroszon és Számoszon jelenleg 14 600-an vannak, vagyis kétszer annyian, mint a szigeteken fenntartott férőhelyek száma. (MTI)

Forrás: index.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Kiutasították az országból babócsai migránsokat

A migránsokat három évre kiutasította a bíróság hazánk területéről. Az ítélet jogerős lett, mert az …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: