Otthon / Migráció / NÉPSZAVAZÁSI BUKTA UTÁN, ALAPTÖRVÉNY-MÓDOSÍTÁS ELŐTT
A kép forrása: internet

NÉPSZAVAZÁSI BUKTA UTÁN, ALAPTÖRVÉNY-MÓDOSÍTÁS ELŐTT

 

Megszámlálhatatlan nagyokos politikai elemző próbált valami nagy bölcsességet kierőltetni magából a vasárnapi kvóta-népszavazással kapcsolatban. A balliberálisok saját sikerükként próbálták feltűntetni az eredménytelenséget (Gratulálunk – büszkék lehetnek magukra…), a fideszes oldalon viszont egyből beindult a bűnbak-képzés. Ezt elkúrták, s hogy egy klasszikust idézzünk, nem kicsit, hanem nagyon, így gyorsan felelőst is kell találni, akivel elvitetnék a balhét. A parlament hétfői ülésnapján parázs adok-kapok bontakozott ki ezügyben. A miniszterelnök és szárnysegédjei a Jobbikot szemelték ki erre a háládatlan feladatra, de Vona Gábor és csapata sem maradt adós a szpárbajok során. A nemzeti néppárt részéről egyértelművé tették álláspontjukat, Orbán Viktor személyes kudarca az érvénytelen népszavazás, ezért a hitelét vesztett kormányfőnek le kell mondania! Hangsúlyozták, hogy David Cameron az elbukott Brexit-népszavazás után lemondott, mert Európában így szokás. És ugyan Orbán Viktor jogilag még Magyarország miniszterelnöke, de politikailag már megbukott.

Portálunk a Barcson élő jobbikos országgyűlési képviselőt, Ander Balázst kérdezte.

helló: – Képviselő úr! Mi az, ami ön szerint a népszavazási buktával kapcsolatosan a legnagyobb probléma?

Ander: -Orbán Viktor az elbukott népszavazással elveszítette nemzetközi tekintélyét, alkalmatlanná vált, hogy Magyarország érdekeit megfelelően képviselje az Unióban. Hazárdirozásával Brüsszel kezébe aduászt adott. Pedig ezerszer figyelmeztettük, van jobb, biztosabb, gyorsabb, és nem utolsó sorban olcsóbb megoldás is!

helló: -Más lett volna, ha érvényes a referendum. Mi lehetett a távolmaradók magas aránya mögötti ok?

Ander: -Az emberek majd 60 százaléka nem ment el szavazni, vagy érvénytelenül szavazott (soha nem volt ilyen sok érvénytelen voks), mert jobban félnek a Fidesztől és Orbán Viktor túlhatalmától, mint a migrációtól. Pedig a társadalom óriási többsége – pártállásra való tekintet nélkül – elutasítja a migránsok betelepítését.

helló: -Miként lehetett volna növelni a részvételi arányt?

Ander: -Orbán Viktor elmenekült a kampányból és elmenekült a Vona Gábor által kezdeményezett vita elől is. Emellett nem biztosított a külföldön dolgozó magyar állampolgárok számára normális szavazási lehetőséget. Ha ez nem így történik, minden bizonnyal jóval több embert lehet mozgósítani.

helló: -Engedjen meg egy gyors közbevetést! Mi a pártja álláspontja a letelepedési kötvényekről?

Ander: -A bukott népszavazás után is folytatja kétkulacsos politikáját a kormány, eddig már 17 ezer migránsnak adott pénzért magyar állampolgárságot a letelepedési kötvény-biznisz jóvoltából. arról nem is beszélve, hogy kinek a haveri körét gyarapítja az így befolyt haszon. Noha annak a költségvetésben is helye lenne!

helló: -Érdekes híreket olvasni arról is, hogy a népszavazás körüli milliárdos kampánykiadás is mely érdekkört gyarapította.

Ander: -A kormánynak el kell számolnia a közpénzből folytatott (súlyos milliárdokat fölemésztő), agresszív népszavazási kampánnyal, amelyből busásan juttattak a kormányközeli, baráti médiának is.

helló: -Nem sokra mentek az orrba-szájba nyomatott kampánnyal…

Ander: -Ráadásul az egész milyen eredménnyel, hatásfokkal járt… Nem véletlenül mondjuk, hogy a népszavazásból minden idők legdrágább közvélemény-kutatása lett, a Fidesz 15 milliárd forintból jutott arra a következtetésre, mint fél évvel ezelőtt a Jobbik: alaptörvény-módosításra van szükség, amely jogilag betonbiztos, gyors és rendkívül olcsó megoldás. 

helló: -Ezt Ön is elmondta itt is.

Ander: -Ez van. A Jobbik mindig egy lépéssel a Fidesz előtt járt: gondoljunk kerítésre, a határőrizetre, vagy az alaptörvény-módosításra.

helló: -Hogyan tovább?

Ander: -Orbán Viktor a menekültpolitikába menekült, mindent a bukott népszavazás kampányának rendelt alá – de ennek a korszaknak véget kell vetni, foglalkozni kell végre Magyarország legégetőbb problémáival is, úgy mint a tönkretett egészségügyi és oktatási rendszerrel, a magyar bérszínvonal emelésével, valamint a mindent elárasztó korrupcióval. Ezért is indítottuk útjára a Valódi Nemzeti Konzultációt.
   

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: