Otthon / Ország-Világ / ÖSSZEJÖHET AZ ORBÁN-VONA CSÚCS KVÓTA-ÜGYBEN
Már nincs meg a Fidesznek a kétharmada, a kormánynak egyeztetnie kell - (fotó: Béli Balázs/Alfahír)

ÖSSZEJÖHET AZ ORBÁN-VONA CSÚCS KVÓTA-ÜGYBEN

Vona Gábor szerdán sajtótájékoztatón kérte fel Orbán Viktor miniszterelnököt az alaptörvény-módosítás kapcsán személyes egyeztetésre. Dömötör Csaba csütörtökön kérdésünkre közölte, hogy mivel közös érdek a brüsszeli kvótacsomag mielőbbi visszavonása, ezért lehetségesnek tartja a személyes, egypárti egyeztetést is.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az Orbán Viktor által megálmodott “új egységről” tartott sajtótájékoztatót csütörtökön, ennek kapcsán kérdeztük, összejöhet-e a személyes egyeztetés Vona Gábor és Orbán Viktor között?

A Jobbik elnöke azért szorgalmazza a négyszemközti tárgyalást a kormányfővel, mert a parlamenti logika szerint a jobboldali ellenzék lehet az egyedüli párt, amelyik biztosíthatja a kormánynak a szükséges kétharmadot. Ugyanakkor ehhez kormányzati konstruktivitást vár el a legerősebb ellenzéki párt vezetője.
Már nincs meg a Fidesznek a kétharmada, a kormánynak egyeztetnie kell - (fotó: Béli Balázs/Alfahír)
Már nincs meg a Fidesznek a kétharmada, a kormánynak egyeztetnie kell – (fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Dömötör Csaba lapunk érdeklődésére közölte, a miniszterelnök egyeztetni kíván a parlamenti frakcióval rendelkező pártokkal az alaptörvény legújabb módosításáról, egyben kifejezte örömét, hogy a pártok részt kívánnak venni az “együttgondolkodásban”.

Mint mondta, a miniszterelnök nevében nem tud nyilatkozni, ugyanakkor szerinte a lehetséges, hogy sor kerül az Orbán-Vona személyes találkozóra, hozzátéve, az egyeztetések keretéről egyelőre pontos információk nincsenek.

A miniszterelnök és Kósa Lajos, a Fidesz-frakcióvezetője kedden jelentette be, október 10-én nyújtja be a tervezetet a kormány, október 17-én lefolytatják az alaptörvény vitáját, majd november 8-án el is fogadja a módosítást a parlament.

Forrás: alfahir.hu

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: