Otthon / Ország-Világ / Így szerezhet luxusfizetést magának néhány hónap alatt
A kép forrása: internet (illusztráció)

Így szerezhet luxusfizetést magának néhány hónap alatt

A munkaerőhiányban sokan örülhetnek kisebb-nagyobb fizetésemelésnek, azonban nehéz olyat találni, aki jobb alkupozícióban lenne az informatikusoknál. A hatalmas keresletet felismerve egy magyar cég olyan képzést hozott létre, melyben előzetes szakmai ismeretek nélkül is mindössze négy hónap alatt használható szakembert farag hallgatóiból, majd egy jól fizető állást kínálva búcsúzik tőlük. A cégek is jól járhatnak, mert biztos olyan munkatársat kapnak, akire szükségük van. 

Sem matematikai, sem informatikai előképzettség nem szükséges ahhoz, hogy a munkaerőpiacon azonnal bevethető számítógépes szakember legyen valakiből a mindössze négy hónapos, de intenzív képzés végére. Ami azonban fontos, hogy a hallgató személyisége, munkához és tanuláshoz való hozzáállása megfelelő legyen a képzésen való részvételhez – mondta a Profit7-nek Fazekas Barbara, a Green Fox Academy alapítója és vezetője.

A cég ugyanakkor nem csak a tanulni vágyókat, hanem az informatikusokat foglalkoztató vállalkozásokat is ügyfeleknek tekinti, hiszen a hallgatók leendő foglalkoztatóiként nekik is bőven akad szerepük a képzés sikerében. A cégek ugyanis jelentős befolyással rendelkeznek a tananyagot illetően. Ezzel egyrészt biztosítják, hogy legfrissebb piaci trendeknek megfelelő technikákat tanítják, másrészt így olyan munkatársakat szerezhetnek, akik azt tudják, amire valóban szüksége is van a foglalkoztatónak.

Fazekas Barbara megjegyezte: a hallgatók nincsenek előre hozzárendelve egyik vagy másik céges partnerhez, hiszen ez a módszer arra is lehetőséget ad, hogy a leginkább összeillő „párokat” válogassák össze a képzési folyamat során. Vannak, akik inkább csapatjátékosok. Mások kedvelik a modern foglalkoztatási formákat, megint mások pedig a tiszteleten alapuló, hierarchikusabb vállalati kultúrákban teljesednek ki. Ezek a tulajdonságok egy többhónapos közös munka során kiderülnek, de néhány állásinterjú során nem biztos, ezért ebben a rendszerben arra is oda tudnak figyelni, hogy jól megférjen egymással a leendő munkaadó és alkalmazott.

A képzés egyébként a tanulni vágyók számára akár ingyenesen is elérhető. Ha kíváncsi hogyan, kattintson az alábbi videóra!

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Holtan találtak egy öttagú családra Németországban

Két felnőttet és három gyermeket talált holtan a német rendőrség egy családi házban egy Berlintől …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: